Antena Căutare

Traian Băsescu a vorbit despre ziua în care i s-a făcut rău. Unde era, de fapt, și care a fost firul evenimentelor

Traian Băsescu a vorbit despre ziua în care i s-a făcut rău și a ajuns la spital. În prezent, fostul președinte este în stare bună. Fostul lider de stat a fost externat la finalul lunii martie.

Colaj cu Traian Băsescu Galerie
Traian Băsescu a avut o perioadă în care a fost internat la spital | Hepta

Traian Băsescu a povestit că i s-a făcut rău în timp ce era în birou la Parlamentul European și că a fost internat într-o clinică din Bruxelles, după ce medicii care au venit la fața locului nu l-au putut stabiliza. Totodată, fostul președinte a susținut că nu a putut da o reacție amplă asupra deciziei ÎCCJ care arată că a fost colaborator al Securității, pentru că a aflat despre asta tocmai la spital.

Traian Băsecu, dezvăluiri la rece despre ziua în care i s-a făcut rău

„În Parlament (mi s-a făcut rău – n.r.). Eram în Parlament, în birou la Parlamentul European și a venit repede medicul Parlamentului cu o echipă acolo, au constatat că nu mă pot stabiliza. În timpul ăsta probabil a apărut și verdictul Înaltei Curți, dar eu eram, deja, în salvare în drum spre spital. Am aflat la spital (decizia ÎCCJ – n.r.)”, a spus Traian Băsescu pentru RTV.

Traian Băsescu a precizat că în perioada următoare va trebui să fie foarte aten în privința stării de sănătate și să nu riște să se infecteze cu coronavirus.

„Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așez peste tratamentul care s-a făcut un COVID. Recomandarea, printre altele, nu merg în aeroporturi, în avioane, să port mască tot timpul”, a declarat Traian Băsescu.

Citește și: EBA s-a reprofilat! Mezina lui Traian Băsescu și-a deschis o afacere de sezon

Traian Băsescu a fost numit colaborator al Securității de ICCJ

Problemele de sănătate ale celui care a fost președintele României în perioda 2004-2014 ar fi apărut la scurt timp după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că fostul președinte a fost colaborator al Securității comuniste.

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a anunțat Traian Băsescu pe facebook, pe 23 martie 2022.

Citește și: Ce diferență de vârstă este între Elena Udrea și iubitul ei. Mesajul emoționant pe care ea i l-a transmis iubitului ei de ziua lui

Ca urmare a deciziei ICCJ, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a anunțat că Traian Băsescu și familia trebuie să evacueze locuința de protocol, în termen de 0 de zile.

„A fost încheiat contractul nr. 1905/ 19.02.2015, având ca obiect ”folosinţa gratuită a locuinţei pentru imobilului situat in Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, având in vedere că la data de 23.03.2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv in Dosarul nr. 3160/2/2019, în sensul respingerii recursului formulat de dl. Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în sensul că a fost admisă acţiunea formulată de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a fost constatată calitatea de colaborator al securităţii a fostului şef de stat”.

În aceste condiţii, atat titularul, cât şi membrii familiei acestuia au obligaţia de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.În cazul în care părţile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spaţiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competenţa de soluţionare revine instanţelor judecătoreşti române, conform dispoziţiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, se arată în hotărârea RAAPPS.

Fostul președinte al României a declarat joi, 31 martie 2022, că se gândește să își achiziționeze un apartament cu trei camere.

Ce vrea să facă Traian Băsescu după ce a suferit un accident vascular cerebral. Ce planuri are fostul președinte al Româ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x