Antena Căutare

Traian Basescu si ministrul Apararii nu vor lua parte la ceremoniile de 1 Decembrie

Pentu prima data in istoria zilei de 1 Decembrie, nici ministrul Apararii si nici presedintele Romaniei nu vor putea participa la evenimentele organizate cu ocazia zilei romanilor. Gabriel Oprea si Traian Basescu se afla intr-o vizita la militarii romani din Afganistan. Cei doi oficiali se vor afla pana la data de 2 decembrie, la summitul OSCE din Kazahstan.


Romania are in Afganistan 1.663 de militari. Dintre acestia, 1.655 desfasoara misiuni in cadrul operatiunii ISAF (Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate) a NATO, iar 8 militari in cadrul operatiunii Enduring Freedom a Coalitiei Internationale.

In ultimii opt ani, 17 militari romani au murit in teatrele de operatii din Afganistan. Numai anul trecut, sase militari romani si-au pierdut viata la datorie.

Romanii sarbatoresc miercuri ziua nationala, iar cu aceasta ocazie au loc zeci de manifestatii in toata tara. O parada de proportii este programata pentru ora 11.00 in Capitala. Va fi o demonstratie impresionanta a armatei romane cu masini de lupta Humvee si autovehiculele blindate. Si tot astazi, romanii sunt invitati la actiuni demonstrative sau la o portie de fasole cu carnati.

Ziua nationala se sarbatoreste si la Alba Iulia cu salve de tun. Oamenii vor avea parte de spectacole cu muzica populara si vor primi mii de portii de friptura si carnati. Masa populara va fi servita pe platoul Romanilor din Cetate, unde au fost amplasate mai multe corturi.

Gafa la parada de Ziua Nationala: Armata a prezentat onorul premierului... Ministerul Culturii va primi un supliment financiar de 2,5 mld din partea Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x