Antena Căutare

Ultimele pregatiri pentru alegeri! În străinătate, românii au votat deja prin corespondenţă

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale au intrat în linie dreaptă. STS a anunţat că anul acesta diaspora nu va mai aştepta la cozi uriaşe.

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale au intrat în linie dreaptă. STS a anunţat că anul acesta diaspora nu va mai aştepta la cozi uriaşe.

Votul se va întinde pe trei zile, iar tabletele vor scana documentele de identitate în timp record. Doar 15 secunde va dura această procedură. În străinătate, sunt români care au votat deja prin corespondenţă. În plus, autorităţile vor şti cine a votat deja şi vor elimina posibilitatea de fraudă prin vot multiplu.

8400 de operatori, dar şi preşedinţi ai secţiilor de votare, au fost instruiţi să folosească tabletele. Aşa arată doar câteva dintre sutele de posturi de unde specialiştii STS vor oferi asistenţă operatorulor din Bucureşti şi din străinătate în cazul în cazuri precum votul multiplu sau defecţiuni tehnice.

835 de secţii vor fi deschise în străinătate. Ca o premieră, votul va ţine trei zile, de vineri până duminică şi există posibilitatea ca programul să fie prelungit.41.000 de români din străinătate şi-au anunţat intenţia de a vota prin corespondenţă. Aproape 2.000 din ei au votat deja anticipat, inclusiv pentru turul 2, deşi nu se ştie cine vor fi finaliştii. În ţară, românii sunt aşteptaţi la vot duminică, să aleagă dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni. Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 24 noiembrie.

Cine este Marcel Vela, noul ministru de Interne... Cine este Bogdan Aurescu, noul ministru al Afacerilor Externe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x