Antena Căutare

Ultimele pregatiri pentru alegeri! În străinătate, românii au votat deja prin corespondenţă

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale au intrat în linie dreaptă. STS a anunţat că anul acesta diaspora nu va mai aştepta la cozi uriaşe.

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale au intrat în linie dreaptă. STS a anunţat că anul acesta diaspora nu va mai aştepta la cozi uriaşe.

Votul se va întinde pe trei zile, iar tabletele vor scana documentele de identitate în timp record. Doar 15 secunde va dura această procedură. În străinătate, sunt români care au votat deja prin corespondenţă. În plus, autorităţile vor şti cine a votat deja şi vor elimina posibilitatea de fraudă prin vot multiplu.

8400 de operatori, dar şi preşedinţi ai secţiilor de votare, au fost instruiţi să folosească tabletele. Aşa arată doar câteva dintre sutele de posturi de unde specialiştii STS vor oferi asistenţă operatorulor din Bucureşti şi din străinătate în cazul în cazuri precum votul multiplu sau defecţiuni tehnice.

835 de secţii vor fi deschise în străinătate. Ca o premieră, votul va ţine trei zile, de vineri până duminică şi există posibilitatea ca programul să fie prelungit.41.000 de români din străinătate şi-au anunţat intenţia de a vota prin corespondenţă. Aproape 2.000 din ei au votat deja anticipat, inclusiv pentru turul 2, deşi nu se ştie cine vor fi finaliştii. În ţară, românii sunt aşteptaţi la vot duminică, să aleagă dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni. Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 24 noiembrie.

Cine este Marcel Vela, noul ministru de Interne... Cine este Bogdan Aurescu, noul ministru al Afacerilor Externe...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x