Antena Căutare

Un fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru fals în declaraţiile de avere din perioada 2017-2019

Fostul secretat de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Paula-Marinela Pîrvănescu a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind fals în declaraţii în formă continuată, după ce ar fi făcut menţiuni nereale în declaraţiile de avere depuse în 2017, 2018 şi 2019. Ea a primit o amendă penală de 14.000 de lei.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatei Paula-Marinela Pîrvănescu, la data faptelor secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii în formă continuată (trei acte materiale).

Potrivit DNA, în acordul de recunoaştere a vinovăţiei s-a reţinut că Paula-Marinela Pîrvănescu, în calitatea menţionată, având obligaţia declarării averii şi a intereselor, ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului în declaraţiile de avere depuse în anii 2017, 2018 şi 2019.

Concret, în declaraţia de avere din anul 2017 Pîrvănescu ar fi declarat cu titlu de venituri din salarii încasate în anul 2016 o sumă cu 19.370 lei mai puţin decât cea pe care a încasat-o cu acest titlu de la o societate comercială şi ar fi declarat că nu are datorii, deşi înregistra datorii în cuantum de 165.351 lei.

În declaraţia de avere din anul 2018, ea nu ar fi declarat venituri salariale de la angajatorul Camera Deputaţilor în sumă totală de 12.709 lei, ar fi declarat că nu are datorii, deşi înregistra datorii în cuantum de 149.226,8 lei, şi nu ar fi declarat veniturile din cedarea folosinţei bunurilor.

De asemenea, în declaraţia de avere din anul 2019, fostul secretar de stat ar fi declarat faptul că nu are datorii, deşi înregistra datorii în cuantum de 739.812,5 lei.

"În prezenţa avocatului, inculpata Pîrvănescu Paula-Marinela a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv amenda penală în cuantum de 14.000 de lei", arată DNA.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Sursa : news.ro

CSM subliniază, în contextul discuţiilor privind eliminarea pensiei de serviciu, că nu va tolera sub nicio formă afectar... Guvernul discută astăzi Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale, proiecte pe care urmează să-şi angajeze r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x