Antena Căutare

UPDATE! Adrian Nastase a fost achitat in dosarul "Matusa Tamara"

Fostul premier a fost achitat astazi de Inalta Curte de Casatie si Justitie in celebrul proces "Matusa Tamara". In acest dosar erau acuzati Adrian Nastase, consilierul acestuia Ristea Priboi si fostul sef al al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu.

UPDATE 14:33 Basescu, despre achitarea lui Nastase: "Nu comentez deciziile Justitiei"

UPDATE 13.24:
Ponta: Nastase a fost prigonit 7 ani de Basescu. Era normal sa fie achitat

UPDATE 12:51 Elena Udrea: "Ma asteptam la o solutie de condamnare. E adevarat ca nu cunosc mai mult din dosar decat stie toata lumea, mai mult decat s-a spus in media, la televiziuni, dar sunt convinsa ca oamenii care asteapta ca aceste dosare de mare coruptie sa se finalizeze cu condamnari sunt dezamagiti de aceasta decizie pe care a luat-o instanta de judecata. (...) Probabil ca sunt dezamagiti toti cei care asteapta sa vada ca dosare de mare coruptie se finalizeaza cu solutii in instanta".

UPDATE 12.20
Adrian Nastase a fost achitat in dosarul Matusa Tamara. Sentinta nu este definitiva si poate fi contestata.

"In aceste luni am fost la instanta suprema de 90 ori. Am ajuns sa inteleg destul de bine chiar si reactiile martorilor in anumite situatii. In aceasta chestiune, dupa atatia ani, in acest moment dispare o anumita legenda. Au fost multi care s-au indoit ca exista matusa sotiei mele, altii ca exista acea depunere de bani, altii au crezut ca am furat un dosar si am plecat cu el. Am reusit sa demonstrez ca dosarul a fost luat de altcineva, din moment ce a fost publicat"; a afirmat liderul PSD.

"Instanta banuiesc ca nu a avut o sarcina foarte usoara, judecatorii au trebuit sa urmareasca marturii ce au fost retractate (...) si sa inteleaga ca era absolut stupid sa incerc sa iau un dosar pe o chestiune deja clasata in 2001, in conditiile in care, din 2000, pusesem in declaratia de avere suma primita de sotia mea", a mai spus social-democratul.

Intrebat daca va condamna Romania la CEDO, Nastase a spus: "Sunt constient ca acest dosar face parte dintr-o batalie politica. Inteleg ca, intrand in viata politica, te expui si acestor riscuri. Imi doresc sa se recunoasca faptul ca sunt nevinovat in aceste dosare si nu-mi doresc sa merg mai departe cu ele. Prejudicile de imagine s-au produs deja. Nu cred ca o eventuala condamnare a Romaniei pentru cum se desfasoara procesele ar fi utila", a incheiat Nastase.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat in 24 noiembrie cercetarea judecatoreasca in cazul "Matusa Tamara". Instanta anunta atunci ca in 7 decembrie se va pronunta asupra acuzelor aduse de catre DNA fostului premier Adrian Nastase, consilierului Priboi si fostului sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. In 7 decembrie, instanta a amanat pentru 15 decembrie pronuntarea in acest dosar.

Hotararea din acest proces va fi prima din cele trei cazuri deferite justitiei de catre DNA in care este acuzat Adrian Nastase, fost prim-ministru si fost presedinte al Camerei Deputatilor.

Adrian Nastase a fost trimis in judecata de catre DNA pentru dare de mita, Ioan Melinescu, presedinte al ONPCSB intre anii 2001-2004, pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii, iar Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru, fost deputat in perioada 2000-2004, pentru complicitate la luare de mita si la dare de mita.

Procurorii au stabilit ca, in noiembrie 2000, Ioan Melinescu, in calitate de membru al Plenului Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, i-ar fi contactat, cu sprijinul persoanei denuntatoare, pe Ristea Priboi si pe Adrian Nastase, carora le-ar fi comunicat ca, in cadrul institutiei in care isi desfasura activitatea, se afla in lucru, cu propunere de informare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o lucrare avand ca obiect depunerea in numerar a unei sume de 400.000 de dolari intr-un cont bancar avand-o ca titular pe Daniela Nastase, sotia lui Adrian Nastase.



Sursa: Jurnalul

Foto: Intact Images

UPDATE! Guvernul si-a angajat raspunderea pe comasarea alegerilor... Victor Ponta: "Basescu poate sa traga cu tancurile in noi. Nu cred ca cineva de la Bruxelles o sa-i spuna ceva"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x