Antena Căutare

UPDATE! Cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul Adrian Nastase, judecata joi de Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucuresti va judeca joi cererea de contestatie in anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul calitatii", depusa luni de avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu.

UPDATE 13.00: Sedinta de judecata a fost reluata.

UPDATE 12.47: ANP a decis ca Nastase nu va merge astazi la Tribunal.

UPDATE 12.34: Procesul a fost suspendat. Procurorul DNA acuza ca modul de repartizare a dosarului. Judecatoarea care se ocupa de caz, Elena Burlan, este cea care l-a achitat pe doctorul Serban Bradisteanu de faptele de coruptie.

UPDATE 12.25: Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie a solicitat ca Adrian Nastase sa fie adus in fata instantei, apreciind ca in absenta condamnatului procedura nu ar fi indeplinita, in timp ce ANP a inaintat actele de dovedire a indeplinirii procedurii de citare in acest caz.

Desi Tribunalul Bucuresti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe aceasta cerere, instanta a admis o solicitare a avocatilor de preschimbare a termenului de judecata.

Potrivit lui Cazacu, contestatia in anulare este o cale extraordinara ce se formuleaza dupa ce o hotarare ramane definitiva, care poate fi contestata numai in anumite puncte prevazute de legea penala, unul dintre aceste puncte fiind prescriptia raspunderii penale. Consecinta acestei actiuni poate fi redeschiderea cazului cu privire la acel aspect, daca in cauza, de exemplu, faptele sunt prescrise din punct de vedere al raspunderii penale, informeaza Antena3.

Adrian Nastase a fost externat marti seara din Spitalul de Urgenta Floreasca si dus cu o ambulanta la Penitenciarul Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca nu exista niciun impediment pentru ca Politia sa puna in executare mandatul de incarcerare emis pe numele fostului premier.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul calitatii."

FOTO: Intact Images

Curtea Constitutionala se va pronunta azi cu privire la reprezentarea Romaniei la Consiliul European... Victor Ponta a plecat la summitul Consiliului European...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x