Antena Căutare

UPDATE! Tribunalul a decis ca Adrian Nastase este detinut!

Avocatul Ion Cazacu a depus la instanta suprema o contestatie in anulare in legatura cu condamnarea lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".

UPDATE 17:20: Tribunalul Bucuresti a decis astazi ca fostul premier Adrian Nastase este in acest moment detinut si ca mai urmeaza doar cateva formalitati pana cand actiunea va fi finalizata pe deplin. Astfel, din momentul in care i-a fost prezentat mandatul de executare, Adrian Nastase a fost considerat incarcerat. Tribunalul nu vede nici o piedica in punerea in aplicare a mandatul de executare a pedepsei. Hotararea poate fi contestata la Curtea de Apel in termenul stabilit de lege, de 10 zile.

Contestatia in anulare depusa de avocatii fostului premier Adrian Nastase, in legatura cu condamnarea acestuia, a primit termen 1 octombrie.

Ion Cazacu a spus, la iesirea de la instanta suprema, ca solicitarea a fost depusa si inregistrata, urmand sa fie stabilit un prim termen de judecata.

"Am depus contestatia in anulare, este o cale extraordinara de atac. Legea ne permite si posibilitatea sa cerem suspendarea pedepsei pe perioada in care se judeca constestatia in anulare", a declarat Cazacu.

Avocatii sustin ca faptele pentru care a fost condamnat fostul premier s-au prescris cu 10 zile inainte de sentinta finala.

"S-a implinit termenul de prescriptie la 10 iunie 2012", a spus Ion Cazacu.

Adica la sapte ani si jumatate de la comiterea faptelor. Judecatorii au facut insa alte calcule si au pus la socoteala perioada in care dosarul a stat la Curtea Constitutionala, adaugand inca 8 luni si 20 de zile. Contestatia in anulare se va judeca insa abia pe 1 octombrie.

Pe masa judectorilor mai exista si o cerere de amanare a executarii pedepsei, depusa imediat dupa tentativa de sinucidere. Cazul ar fi trebuit sa se ia in discutie pe 5 iulie, dar avocatii au reusit sa obtina o devansare a termenului pentru joi.

Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri seara, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul Calitatii". Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineata.

Procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu inchisoarea a lui Adrian Nastase nu a fost incheiata, intrucat nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare, iar condamnatul nu a fost incarcerat intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar, a precizat, duminica, Politia Capitalei.

FOTO: Intact Images

VIDEO! Traian Basescu si-a cumparat un Ford B-max: "E ca-n Star Trek"... Curtea Constitutionala se va pronunta azi cu privire la reprezentarea Romaniei la Consiliul European...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x