Antena Căutare

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a sesizat CSM, acuzându-l pe ministrul Economiei că avea cunoştinţă despre o sentinţă care încă nu fusese pronunţată

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat, joi, că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, în legătură ministrul Economiei, Virgil Popescu, care avea cunoştinţă despre o sentinţă care nu fusese pronunţată. Primarul general Gabriela Firea a făcut şi ea referire la ”justiţia independentă”.

”Am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu încălcarea articolului 395 şi 396 din Codul de procedură civilă şi am cerut tragerea la răspundere a ministrul Economiei, pentru următoarele motive: după încheierea dezbaterilor, completul de judecată deliberează în secret asupra hotărârii ce urmează să se pronunţe. Atitudniea şi modul în care a declarat ministrul o sentinţă pe care o cunoştea va trebui să fie cercetată (...) Aşa scrie în codul de procedură civilă. Clar, şi pentru toată lumea: «În secret»”, a spus, joi, în şedinţa Consiliului General, Aurelian Bădunescu.

La rândul său, Gabriela Firea a vorbit despre ”justiţie independentă” şi s-a întrebat de unde ştiau premierul şi ministrul Economiei o sentinţă care nu fusese pronunţată.

Instanţa ar putea declara falimentul RADET şi luni, Primăria Capitalei trebuie să fie conştientă de asta, a afirmat, miercurea trecută, noul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

În aceeaşi seară, premierul Ludovic Orban a declarat că, la cum arată datele, ”falimentul RADET este iminent”.

În replică, primarul general, Gabriela Firea, a spus că PNL este vinovat de situaţia financiară a regiei şi s-a întrebat de unde ştie premierul ce se va întâmpla luni, în instanţă.

Luni a rămas definitivă sentinţa prin care s-a pronunţat falimentul RADET.

Sursa : news.ro

Birchall: În prea marea sa înţelepciune, doamna Dăncilă mi-a reproşat că am vorbit despre Justiţie; era în fişa postului... Întâlnire între Cătălin Predoiu şi Hans Klemm, la Ministerul Justiţiei - Refacerea legilor justiţiei şi finalizarea codu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x