Antena Căutare

Victor Ponta: "Fostii ministri ai Muncii, Botis, Lazaroiu si Barbu, sunt vinovati de pierderea banilor UE"

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca sperantele sale referitoare la absortia fondurilor UE au fost "hiperoptimiste", in prezent Guvernul primind audituri din 2010 si 2011 cu "bani pierduti", in opinia sa vinovati fiind si fostii ministri ai Muncii din partea PDL Ioan Botis, Sulfina Barbu si Sebastian Lazaroiu.

"Evaluarile, sperantele referitoare la fondurile europene care vor fi accesate si vor fi incasate efectiv a fost hiperoptimista. Practic, noi acum suntem in grafic cu absorbtia de fonduri europene, dar avem si ne vin din urma auditurile pe 2010 si 2011 pe care nu le mai putem schimba si care inseamna bani pierduti. De aceea, de cate ori ii aud si pe domnul presedinte suspendat si pe altii vorbind despre banii europeni ii trimit si le cer sa-i sanctioneze cat mai dur posibil pe Botis, Lazaroiu si Barbu, daca vorbim de POSDRU, de exemplu, dar mai sunt si ale situatii", a spus Ponta.

La inceputul lunii iulie, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane sta "sub semnul suspendarii", iar multe ONG-uri sau sindicate care deruleaza proiecte sunt in prag de faliment pentru ca nu le mai pot sustine din bani proprii.

De asemenea, Victor Ponta a declarat ca toate schimbarile de taxe si impozite se vor face numai cu acordul creditorilor internationali, dupa intalnirea pe care a avut-o cu delegatia FMI, CE si BM,

"Am discutat despre ce dorim sa facem in perioada urmatoare si in 2013, fie ca e vorba despre modul de incasare a TVA sau de sprijinul din punctul de vedere fiscal pentru agricultura, domeniu afectat de seceta. Vreau sa spun ca toate schimbarile de sistem fiscal, in ceea ce priveste taxele si impozitele, se implementeaza numai dupa ce avem un acord clar cu creditorii nostri internationali", a spus Victor Ponta.

"Este important sa pastram stabilitatea si predictibilitatea politicilor economice si fiscale. Toate politicile economice si fiscale raman stabile. Institutiile statului isi fac in continuare datoria", a completat premierul.

Primul ministru a declarat ca nu se va depasi pragul de impozitare a veniturilor de 16% si ca se va merge mai departe cu listarea pe bursa si privatizarea companiilor de stat.

"In continuare optiunea mea ca prim ministru este de a continua sa avem un tip de acord cu institutiile financiare internationale. Un gen de acord preventiv de care beneficiaza Polonia e un mecanism modern, in care Romania ia bani doar in situatii cu totul si cu totul exceptionale", a adaugat el.

Citeste si Antena3!

FOTO: Intact Images

Ionel Mantog, internat de urgenta la spital... Plangere penala pentru Radu Mazare! Este cercetat de Parchet pentru ca a dus manechinele la vot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x