Antena Căutare

Tradiții și obiceiuri de praznicul Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana. Ce nu ai voie să faci pe 9 septembrie

Pe data de 9 septembrie, în fiecare an, credincioșii creștini îi sărbătoresc pe Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana.

Sfinții Ioachim și Ana sunt preacinstiți și preaslăviți în Biserica Ortodoxă, dar săbătoarea apare în calendarul bisericesc trecută cu cruce neagră. | Shutterstock

Sfinții Ioachim și Ana sunt preacinstiți și preaslăviți în Biserica Ortodoxă, dar săbătoarea apare în calendarul bisericesc trecută cu cruce neagră.

Caelndarul bisericesc ne mai arată că în această sfântă zi mai sunt pomeniți și Sfinții Onufrie, Chiriac de la Tazlău, Sfântul Cuvios Mucenic Severian, dar și Sfântul Hariton.

Sfânții Părinți Ioachim și Ana - 9 septembrie 2024

Citește și: Sfânta Maria Mică și Înălțarea Sfintei Cruci 2024. Când pică cele două sărbători și ce simbolizează

Articolul continuă după reclamă

Despre Sfinții Ioachim și Ana se știe că au fost părinții Fecioarei Maria. Cei doi s-au căsătorit la o vârstă fragedă, dar abia la bătrânețe, după rugi stăruitoare, au reușit să aibă un copil.

Sfinții Ioachim și Ana au fost vrednici în fața lui Dumnezeu căci de fiecare dată, la fiecare sărbătoare, ei dădeau din averea lor celo săraci, dar și bisericii, bucurându-l pe Dumnezeu cu bunătatea și milostivirea lor. Ei au dus o viață bineplăcută lui Dumnezeu, iar el le-a ascultat într-un final rugile.

După 30 de ani de când se însoțiseră și după ce speranța lor că vor deveni părinți aproape pierise, un înger a apărut și i-a anunțat că urmează să zămislească pe Fecioara Maria, cea care avea să fie cea mai sfântă dintre sfinți.

Iată ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecți de Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana.

Citește și: Cine au fost Sf. Ioachim și Ana, sărbătoriți pe 9 septembrie. De ce sunt numiți Sfinții Părinți în cărțilre bisericești

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Părinți Ioachim și Ana 2024

La acest sfânt praznic, femeile nu au voie să spele rufe la mână pentru că se consideră fi lipsă de respect față de sfinți. Cele care nu vor respecta acest îndemn, se spune că trag a sărăcie.

Tradiția spune că la această sărbătoare copiii nu trebuie să își supere părinții, iar cei care sunt părinți, nu au voie să își supere copiii pentru că altfel Sfânta Ana se supără.

De asemenea, nu se face treabă în gospodărie și este interzisă și munca la câmp. Se spune din bătrâni că cei care nu vor respecta această datină vor fi pedepsiți cu somnul cel veșnic.

Obiceiul spune că femeile însărcinate trebuie să treacă azi pragul bisericii pentru a avea o sarcină și o naștere ușoară.

În această sfântă zi, se spune că e bine să faci un cadou unui copil dintr-o familie nevoiașă, pentru a-i preacinsti pe Sfinții Părinți Ioachim și Ana.

Citește și: Tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică. Ce este bine să faci pe 8 septembrie 2024, de Nașterea Maicii Domnului

Cine au fost Sf. Ioachim și Ana, sărbătoriți pe 9 septembrie. De ce sunt numiți Sfinții Părinți în cărțilre bisericești...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x