Antena Căutare

Românii s-ar putea bucura de încă două zile libere în anul 2023. Proiectul de lege a fost aprobat. Despre ce date este vorba

Vești bune pentru bugetari. În anul 2023, românii vor putea primi încă două zile libere în perioada sărbătorilor, după ce proiectul de lege a fost aprobat în urma voturilor deputaților. Iată când vor fi noile libere legale în anul ce urmează.

femeie relaxata pe canapea
Românii s-ar putea bucura de încă două zile libere legale în anul 2023 | Shutterstock

Românii se vor putea bucura de încă două zile libere în anul 2023. Imediat după sărbători, mai exact după Anul Nou, angajații ar putea primi, la începutul lunii ianuarie, încă două zile libere. Decizia a fost adoptată în Senat, astfel că bugetarii vor putea avea zile de odihnă pe 6 și 7 ianuarie, pentru marcarea a două sărbători importante.

Citește și: Sfântul Nicolae 2022: tradiții și obiceiuri. Ce este bine să faci pe 6 decembrie

Românii vor putea primi încă două zile libere în anul 2023

Încă două zile nelucrătoare în calendar pentru români, de anul viitor. Proiectul de lege predeve ca bugetarii să primescă liber și pe 6 și 7 ianuarie, începând cu 2023, adică de Bobotează și Sfântul Ioan.

O propunere legislativă în acest sens a fost adoptată miercuri de Senat, urmând să intre în dezbatere la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, este cel care a venit cu propunerea, explicând că există mulți români care participă la slujba de Bobotează și care îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan, motiv pentru care se vor oferi aceste zile libere.

Citește și: Rugăciunea de Sfanta Marie Mica care îndeplinește toate dorințele. Ce trebuie să rostim astăzi ca să avem noroc, bani și sănătate

Care vor fi liberele legale în anul 2023

Codul Muncii prevede 15 zile de sărbătoare legală anual, însă începând de anul viitor românii vor putea beneficia de 17 zile libere pe an. Este vorba despre: 1 ianuarie, 2 ianuarie (ambele pentru Anul Nou), 6 ianuarie (Boboteaza), 7 ianuarie (Sfântul Ioan), 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române), 14 aprilie (Vinerea Mare), 16 aprilie (Prima zi de Paște Ortodox 2023), 17 aprilie (A doua zi de Paște ortodox 2023), 1 mai (Ziua Muncii), 1 iunie (Ziua copilului), 4 iunie (Rusalii 2023- prima zi), 5 iunie (Rusalii 2023- a doua zi), 15 august (Adormirea Maicii Domnului), 30 noiembrie (Sfântul Andrei), 1 decembrie (Ziua Națională a României), 25 decembrie și 26 decembrie (Prima și a doua zi de Crăciun.)

Citește și: Zile libere legale în anul 2023. Câte sărbători sunt și care pică în timpul săptămânii

Zilele de 6 şi 7 ianuarie s-ar putea adăuga astfel celor 15 libere care apar în prezent în Codul Muncii, dacă propunerea va trece de Camera Deputaţilor şi va fi aprobată de preşedintele Iohannis.

Avertizare ANM de polei și ceață. Ce județe sunt vizate de fenomenele meteo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x