Antena Căutare

Ultima oră! Se închid școlile și grădinițele! Vezi lista judeţelor

Decizie importantă pentru elevii din Timiș. Vor fi închise toate școlile din județ luni și marți, în 17 și 18 decembrie. La fel și grădinițele. Propunerea a fost făcută de Inspectoratul Școlar Timiș dat fiind faptul ca în multe zone nu este curent electric, întrucât din pricina zăpezii au fost rupte fire, iar acum se lucrează la remedierea defecțiunilor

Se închid școlile din cauza vremii extrem de rea! Inspectoratele şcolare din judeţele Timiş, Hunedoara şi Gorj au luat decizia de a suspenda cursurile!

Update: Toate şcolile din judeţul Gorj vor fi închise, luni, din cauza ninsorilor abundente, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean Școlar. Măsura ar putea fi prelungită și pentru marți. De asemenea, Inspectoratul Şcolar din judeţul Hudedoara a luat decizia de a suspenda cursurile în anumite şcoli.

Decizie importantă pentru elevii din Timiș. Vor fi închise toate școlile din județ luni și marți, în 17 și 18 decembrie. La fel și grădinițele.
Propunerea a fost făcută de Inspectoratul Școlar Timiș dat fiind faptul ca în multe zone nu este curent electric, întrucât din pricina zăpezii au fost rupte fire, iar acum se lucrează la remedierea defecțiunilor. Cum unitățile de învățământ sunt încălzite cu ajutorul centralelor termice, în condițiile în care nu se poate asigura alimentarea cu energie electrică, elevii nu pot fi ținuți în frig și fără lumină.

În plus deszăpezirea pune probleme serioase atât în Timișoara, cât și în județ, astfel că transportul copiilor va fi anevoios sau chiar imposibil.

Decizia închiderii școlilor timp de 2 zile se ia in cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență de la orele 13.00. Vor fi suspendate peste tot cursurile și luni și marți, a spus pentru opiniatimisoarei.ro prefectul de Timiș Eva Andreas.

„Inspectorul general mi-a solicitat, în urma unei analize făcute astăzi de dimineață la toate unitățile de învățământ din județ, suspendarea cursurilor pentru luni și marți. Voi propune în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență suspendarea cursurilor, inclusiv în Timișoara, pentru luni și marți, în toate unitățile de învățământ”, a explicat Eva Andreaș. Situația este alarmantă la nivelul școlilor din Timiș. 39 de unități de învățământ nu au curent și căldură, iar la multe dintre ele drumurile sunt impracticabile.
„Având în vedere situația dată, propun și pentru luni și pentru marți, suspendarea cursurilor! Materia se va recupera pe parcurs! Siguranța copiilor este o prioritate!”, ne-a spus inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu. Situația școlilor, conform IȘJ: 1) Buziaș – strat de zăpadă de 65 cm, fără curent electric 2) Bara – fără curent, drum impracticabil 3) Lugoj – nu e curent, nu e căldură! Străzile laterale impracticabile! Au mulți elevi navetiști! 4) Manaștiur – sunt izolați. Directorul nu poate lua legătură cu nimeni 5) Nădrag – drumurile blocate, nu au curent 6) Periam – multe mașini în șanț, se circulă greu și au mulți elevi și profesori navetiști 7) Liebling – nu pot veni navetiștii 8) Timișoara – peste tot se raportează probleme cu străzi înzăpezite, acces îngreunat spre școală, navetiști ce nu vor ajunge, pe licee. 9) Ghizela – nu au curent și navetiștii nu pot fi aduși cu microbuzul din cauza stratului de zăpadă 10) Chevereș – nu au curent, nu au căldură 11) Recaș – nu au curent și nu pot aduce elevii navetiști 12) Giulvăz – nu au curent, drumuri greu accesibile 13) Sc 12 Măguri – nu au curent, drumul de acces spre Măguri nu a fost curățat 14) Peciu – drumurile dinspre Diniaș, Sânmartin și Giulvăz sunt greu accesibile! Nu vor putea veni copiii 15) Satchinez – nu au curent și drumurile nu sunt curățate! Nu au căldură 16) Ciacova – fără curent 17) Uivar – fără curent de ore bune! Drumuri curățate superficial 18) Ohaba – nu au curent, căldură 19) Bethausen – nu au curent, căldură 20) Satele aparținătoare de Pișchia, Fibiș, Mașloc – nu au curent și căldură 21) Fârdea – nu au curent și căldură 22) Sânandrei – nu au curent, căldură 23) Belinț – nu au curent, căldură 24) Charlotenburg – fără curent și căldură 25) Voiteg – fără curent și căldură 26) Moșnița – fără curent și căldură 27) Făget – între Lugoj și Făget… e tot afectat 28) Dudeștii Noi – fără curent și căldură 29) Racovița – fără curent și căldură! Drumurile nu sunt curățate 30) În Calea Șagului și pe multe străzi lăturalnice din Timișoara nu e curățat drumul! Aproape nu se poate ieși din acele zone! 31) Izvin – fără curent și căldură 32) Găvojdia – fără curent și căldură! Drumurile sunt pline de zăpadă 33) Boldur – fără curent și căldură 34) Parța – fără curent și căldură 35) Balinț – fără curent și căldură 36) Jamu Mare – drumuri blocate, înzăpezite, necurățate! Nu vor să își asume desfășurarea cursurilor 37) Topolovăț – nu au curent și căldură 38) Iohanisfeld – nu au curent și căldură 39) Tormac – nu au curent și căldură de sâmbătă.
Citeşte întreaga ştire: Școlile din Timiș vor fi închise luni și marți! Situație gravă în județ: zeci de unități de învățământ au rămas curent și căldură, din cauza viscolului!

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Gest minunat făcut de jandarmeria montană din Rânca! 6 cățeluși au fost salvați de la moarte sigură într-un mod inedit... Caz de urgență Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat într-o comună din Dâmboviţa înainte de Crăciun!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x