Antena Căutare

Le-a murit tatăl și au fost dați afară din casă! Șase copii din Vaslui trăiesc o dramă imensă! Mama lor: „Mai bine mor”

Șase copii mici din satul Cioatele - Negrești, județul Vaslui, trăiesc din mila străinilor, după ce tatăl lor a murit, iar rudele i-au dat afară din casă, alături de mama lor. 

Le-a murit tatăl și au fost dați afară din casă! Șase copii din Vaslui trăiesc o dramă imensă! Mama lor: „Mai bine mor”
Copiii sărmani.

Tatăl celor șase copii, cu vârste cuprinse între un an și 14 ani, a murit înțepat de un tăun, în urmă cu aproximativ patru luni, în timp ce muncea în pădure. Mama minorilor, în vârstă de 32 de ani, a rămas singură cu familia numeroasă.

Rudele bărbatului au dat-o afară pe soția lui din casa în care au locuit cu toții în ultimii ani. Femeia s-a mutat cu copiii în casa unui vecin, temporar.

Localnicii își fac milă de copii și le dau haine, jucării sau mâncare, pentru că veniturile acestei familii depășesc cu puțin 1.000 lei lunar.

„Sunt pierdut în ochii lor triști. Mă mut aici de sărbători, stau cu ei. Am patru copii acasă, dar atâta tristețe nu am văzut niciodată. Sunt lucruri pe care nu le pot exprima. Ei trăiesc o dramă. Nu știu care e primul ajutor: cel material sau cel afectiv. În primul rând au nevoie de afectivitate. Nu au casă, aici stau într-o casă primită temporar. Casa unde au stat cu soțul aparține și fraților, au drepturi acolo. A apărut suferința, femeia e singură cu 6 copii, nu are alt ajutor, trăiesc cu 1.000 lei. Nu știu cine poate trăi cu 1.000 lei pe luna. Azi copii nu au ieșit din casă din cauza că nu au soste”, a povestit preotul Mihai Paraschiv.

Mama celor șase copii - trei băieți și trei fete, a suferit un șoc după pierderea soțului ei.

„Chiar nu înțeleg nici eu cum am ajuns în această situatir. Nu mai am cuvinte. Nu mai am grai, ca înainte. El a murit la pădure, când lucra. Era sprijinul casei. Acum e foarte greu. Câteodată zic că mai bine mor decât să mai trăiesc viața asta. Cumnatul ne-a fugărit din casă”, declară Dorina Țipa, mama copiilor.

Comunitatea s-a angajat să îi ridice aceste familii o locuință. „Drama prin care trec acești copii și mamă lor ne lasă fără cuvinte. Nu putem fi inidferenți în această situație. Oamenii cu suflet și cu bani trebuiie să ajutăm să le facem viața cum ar trebui să fie. Prin moartea tatălui, simt lipsă de afecțiune. Au doar pe mama lor cu ei. Mama lor trece prin această dramă, trebuie să fim solidari cu ea și cu copiii și să treacă peste această etapă”, a spus un localnic din Cioatele.

Ministrul Sănătății: În România nu există niciun pacient infectat cu coronavirus... Roxana, polițista din Târgu Mureș e o adevărată bombă-sexy! Cum s-a pozat blonda de la MAI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x