Antena Căutare

Numeroase scoli din Romania se deschid fara autorizatiile necesare

Pereti cu igrasie, toalete inexistente sau lipsa marcajelor rutiere! Asa isi vor gasi scolile mii de elevi din toata tara. O poveste care se repeta an de an. Autoritatile nici macar n-au habar cate scoli functioneza fara autorizatie. Noroc ca inceperea anului scolar a fost amanata. Doar asa, pe ici colo, se mai poate carpi cate ceva.

Pentru 20 de copii din localitatea mureseana Leordeni, toaleta ramane un fel de piesa de muzeu. Desi baia e gata, apa curenta lipseste. Asa se face ca an de an, scoala se deschide cu autorizatie sanitara temporara.

Macar ei au o scoala! Intr-o comuna din Suceava, elevii vor invata la caminul cultural. Clasele sunt separate cu paravane din lemn instalate chiar de parintii elevilor.
Orice colt al tarii am alege, situatia este aceeasi. In judetul Hunedoara, 30 de scoli se deschid fara autorizatie sanitara. Mai grav este ca toate au avut aceeasi problema si anul trecut.

Am fi tentati sa credem ca scolile din Capitala nu au nicio problema. Eroare! Scoala 93 este doar una din cele 30 de scoli din Bucuresti care isi vor deschide portile fara aviz sanitar. Nu are probleme de igiena, dar lucrarile de reabilitare nu s-au incheiat. Alte scoli stau si mai rau.

O treime dintre scolile bucurestene au probleme cu semnalizarea rutiera. De exemplu, un marcaj rutier care ar fi trebuit sa ii avertizeze pe soferi ca sunt in apropierea unei scoli este stera si mai mult decat atat, spatiul a devenit loc de parcare.

Politia Rutiera spune ca va rezolva problema in cel mai uman mod cu putinta. Zeci de agenti de circulatie vor patrula in jurul scolilor. In acest moment, nici Ministerul Educatiei, nici cel al Sanatatii nu stiu exact cate scoli din tara au probleme de igiena sau infrastructura.


Abuzuri si amenintari! Recuperatorii de datorii angajati de banci actioneaza precum camatarii!... Restrictii de trafic in Bucuresti la sfarsit de saptamana. Vezi rutele ocolitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x