Antena Căutare

2 septembrie: ce sfinți sunt pomeniți astăzi de creștinii ortodocși

Astăzi, românii îl pomenesc pe Sfântul Ierarh Ioan Postitorul, prăznuit în calendarul creștin ortodox la 2 septembrie alături de Sfântul Mucenic Mamant.

Astăzi, românii îl pomenesc pe Sfântul Ierarh Ioan Postitorul, prăznuit în calendarul creștin ortodox la 2 septembrie alături de Sfântul Mucenic Mamant.

Sfântul Ioan Postitorul, Patriarhul Constantinopolului (582-595), a trăit în vremea împăraților Justin al II-lea (565-578), Tiberiu al II-lea (578-582) și Mauriciu (582-602). Patriarhul Eutihie al Constantinopolului l-a povățuit să îmbrace haina monahală. După mutarea Patriarhului Eutihie la Domnul, Ioan a fost ales Patriarh în locul lui. I se spune postitorul, pentru viața lui de postiri și rugăciuni necurmate. Pentru aceasta Dumnezeu l-a învrednicit cu darul săvârșirii minunilor și al proorocirii. A fost îngropat în Biserica Sfinții Apostoli din Constantinopol.

2 septembrie - zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia... Veste pentru elevi, în pragul noului an școlar. Au loc schimbări privind admiterea la liceu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x