Antena Căutare

Românii ar putea avea o nouă minivacanță în luna ianuarie. Patru zile libere, la început de 2019

După ce anul 2018 s-a încheiat cu un concediu prelungit pentru români, căci Guvernul a acordat mai multe zile libere pentru bugetari de Crăciun și Revelion, luna ianuarie 2019 ar putea aduce o nouă minivacanță.

După ce anul 2018 s-a încheiat cu un concediu prelungit pentru români, căci Guvernul a acordat mai multe zile libere pentru bugetari de Crăciun și Revelion, luna ianuarie 2019 ar putea aduce o nouă minivacanță.

Prima zi liberă din 2019, conform legii, după 1 și 2 ianuarie, este 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Iar pentru că aceasta pică într-o zi de joi, Guvernul ar putea face o nouă punte, pentru ca bugetarii să poată beneficia de patru zile libere. Nicio decizie nu a fost comunicată deocamdată.

Zile libere legale în 2019:

  • 1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
  • 24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
  • 26 aprilie (Vinerea mare), 28 - 29 aprilie — Paște ortodox
  • 1 mai — Ziua Muncii
  • 1 iunie - Ziua Copilului
  • 16 iunie (duminică), 17 iunie (luni) — Rusalii
  • 15 august — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie — Ziua Națională a României
  • 25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Imagini revoltătoare, surprinse într-un tren plin cu pasageri! Cum a fost filmat un grup de călători - VIDEO... La TEZAUR urmează o lună plină de cadouri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x