Antena Căutare

5 tineri surprinsi de avalansa au scapat cu viata

Cei cinci tineri surprinsi aseara de un val de zapada in masivul Iezer-Papusa au scapat cu viata.

Unul dintre tineri a reusit sa scape si a alertat autoritatile. Doi dintre cei prinsi sub zapada au reusit si ei sa se elibereze si au plecat in cautarea celorlalti doi, un baiat si o fata. I-au gasit si au reusit sa coboare toti patru pana la cabana Voina. Baietii erau nevatamati. Fata, insa, a fost preluata de o ambulanta, pentru o lovitura usoara la spate.

"Am reusit sa ma mentin in primul rand la suprafata avalansei si apoi sa ma rostogolesc lateral. Ceilalti 2 colegi ai mei au fost dusi la vale si dupa ce s-a terminat totul am coborat cu amicul meu si i-am scos din zapada", a declarat unul dintre tineri.

Cei cinci turisti care urcasera pe munte, absolventi de Arhitectura, sunt din Bucuresti si Prahova si fac astfel de drumetii foarte des. Chiar daca aveau de partea lor experienta si erau echipati corespunzator au riscat enorm cand au incercat sa traverseze pe acolo.

Desi au fost la un pas sa-si piarda viata, desi si-au tinut rudele cu sufletul la gura ore intregi, tinerii au spus ca nici nu se gandesc sa renunte la astfel de drumetii.

Zona in care a avut loc avalansa, la peste 2000 de metri altitudine, este cunoscuta ca fiind deosebit de periculoasa. Salvamontistii ii avertizeaza pe toti impatimitii muntelui ca avalansele se pot produce oricand, in aceasta perioada.

Cabluri furate pe ruta Bucuresti Nord – Pajura. Trenurile vor avea intarziere... VIDEO! Accident in lant in Capitala: 10 de masini distruse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x