Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

687 de români acuzați de omor, viol sau tâlhărie, eliberați condiționat! Trei au scăpat de condamnările pe viață

Informație îngrijorătoare pentru români. Date recente arată faptul că aproximativ 700 de persoane au fost eliberate condiționat în ultimele luni.

Sute de persoane au fost eliberate condiționat din închisoare

Aproape 700 de persoane au fost eliberate condiţionat în primele şase luni ale anului, mai mult de o treime fiind condamnate pentru omor, iar peste 100 pentru viol, relevă date ale Administraţiei Naţionale a Penitenciare. Trei dintre persoanele puse în libertate aveau condamnări pe viaţă.

687 DE PERSOANE ACUZATE DE OMOR, VIOL SAU TÂLHĂRIE, ELIBERATE CONDIȚIONAT

De la începutul anului, 697 de persoane condamnate pentru omor, viol şi tâlhărie au fost liberate condiţionat, trei fiind condamnate la detenţie pe viaţă.

Potrivit ANP, 273 dintre acestea au fost condamnate pentru omor, 34 fiind cazuri de omor deosebit de grav.

citește și: O gluma despre coronavirus și religie a bagat-o în închisoare pe Emna. Aceasta a fost condamnată la şase luni între gratii

Dintre cei puşi în libertate, 114 se aflau în închisoare pentru viol.

687 de români acuzați de omor, viol sau tâlhărie, eliberați condiționat! Trei au scăpat de condamnările pe viață

Sute de persoane au fost eliberate condiționat din închisoare

Începând din 2016, numărul total al persoanelor condamnate pentru omor, viol şi tâlhărie puse în libertate condiţionat a fost de 10.833, 32 dintre acestea având condamnări pe viaţă.

citește și: Câți copii are Cristi Borcea, de fapt! Dezvăluire neașteptată făcută de milionar: „Am patru copii concepuți în detenție”

Cele mai multe liberări condiţionate din această perioadă s-au înregistrat în 2016, când numărul celor liberaţi condiţionat a fost de 2.620 de persoane, cinci fiind condamnaţi. pe viaţă - 891 condamnaţi pentru omor, peste 300 pentru violşi mai mult de jumătate pentru tâlhărie.

În 2018, peste 1.000 de persoane acuzate de omor şi peste 400 de condamnaţi pentru viol au fost puşi în libertate, arată news.ro.

Anul trecut, 1,841 de condamnaţi pentru omor au fost liberaţi condiţionat, 4 fiind condamnaţi pe viaţă.

Recomandari