Antena Căutare

72 de perchezitii la clanul "Stanescu", in mai multe orase din orase din tara

Procurorii DIICOT fac, joi, 72 de perchezitii, dintre care 26 la sediile unor firme din Iasi, Bucuresti, Bacau, Botosani, Baia Mare, Vaslui si Pitesti, fiind cautati membri ai clanului "Stanescu", din judetul Iasi. Acestia sunt acuzati de spalare de bani si evaziune fiscala de peste sase milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, sub coordonarea liderilor, membrii gruparii au folosit de 26 de societati comerciale pentru a obtine sume de bani considerabile. Interlopii au creat circuite comerciale si financiare fictive, avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat.

"Membrii gruparii au incasat astfel importante sume de bani de la adevaratii beneficiari - societati comerciale care, in baza facturilor fictive de achizitii, emise de firmele controlate de catre invinuiti, au dedus TVA si micsorat profitul si au virat in contul societatilor furnizoare peste 10.000.000 lei", au precizat procurorii DIICOT. Sumele de bani erau retrase din conturi de catre membrii gruparii, in baza unor acte justificative false.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de catre gruparea infractionala este de peste 6.000.000 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA, au precizat procurorii.


Foto: Intact Images

Meteorologii au emis un Cod Portocaliu de ploi si vijelii: 12 ore de precipitatii torentiale... VIDEO! Vijeliile continua sa faca ravagii in toata tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x