Antena Căutare

8 și 9 martie, zile de mare însemnătate pentru români. Iată ce NU este bine să faci în această perioadă

Luna martie aduce o serie de superstiţii şi obiceiuri care de care mai ciudate. Cultura tradiţională a poporului român este bogată în obiceiuri şi tradiţii ce s-au păstrat până în zilele noastre, deşi semnificaţia lor din trecut s-a cam pierdut.

Luna martie aduce o serie de superstiţii şi obiceiuri care de care mai ciudate. Cultura tradiţională a poporului român este bogată în obiceiuri şi tradiţii ce s-au păstrat până în zilele noastre, deşi semnificaţia lor din trecut s-a cam pierdut.

Mărţişorul este mai mult o superstiţie care a devenit între timp obicei. Acesta este simbolul străvechi al primăverii şi al bucuriei. De Mărțișor, vechiul se reînnoieste, iar tradițiile, obiceiurile şi datinile de mii de ani sunt readuse in centrul atenţiei. Mărţişorul este considerat un protector împotriva blestemelor şi a gândurilor rele, iar cei care îl poartă la mână vor avea noroc tot restul anului, vor fi sănătoşi şi curaţi.

Potrivit tradiţiei, dacă în luna Martie va bate vântul, luna Mai va fi frumoasă sau dacă va cânta cucul în Martie anul va fi bogat, iar dacă va cădea roua după Paşte va ploua.

Se mai spune în popor că luna Martie este benefică ritualurilor de magie. Acum se fac cele mai puternice descântece, iar şarpele prins în luna martie este descântător şi fermecător.

Urmează pe 9 Martie obiceiul Mucenicilor. Atunci se dau de pomană câte 40 de colaci, iar bărbaţii cinstesc 40 de pahare.

Sunt şi supertiţii legate de această zi: ziua de 9 Martie mai este numită şi Ziua Şarpelui sau Dragostitele ce semnifică practicarea vrăjitoriei. Superstiţia spune că cine lucrează în această zi va zace 40 de zile. Legat tot de această sărbătoare se mai spune că planta numită "iarba mare "face minuni, femeile de la sate afumă cu ea curtea, casa şi copii pentru a fi feriţi de necazuri tot anul. Abia după trecerea zilelor Babei Dochia începe cu adevărat primăvara.

Consumi BRÂNZĂ TOPITĂ? Te otrăveşti singur! Iată ce ingrediente periculoase conţine... Mâine românii sărbătoresc MUCENICII și cele 44 de pahare. Ce este bine să faci în ziua de 9 martie ca să-ți meargă bine ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x