Antena Căutare

A fost câștigat la loto premiul de aproximativ 3 milioane de euro. Cât a putut să coste biletul norocos

Un român a fost extrem de norocos la tragerile de duminică și a câștigat marele premiu de peste trei milioane de euro. Cât a costat biletul care l-a îmbogățit.

Colaj de fotografii cu Loto și trifoi verde Galerie
Un român a fost extrem de norocos la tragerile de duminică și a câștigat marele premiu de peste trei milioane de euro. Cât a costat biletul care l-a îmbogățit. | Hepta

La extragerile care au avut loc duminică, 27 martie, un român s-a îmbogățit după ce a câștigat peste 3 milioane de euro.

Marele premiu la Loto 6/49 in valoare de aproximativ 3 milioane de euro a fost câştigat cu un bilet de 8,5 lei, jucat la o agenţie din Bucureşti

"La tragerea Loto 6/49 din 27 martie, s-a castigat premiul de categoria I în valoare de 14.823.497,68 lei (aproximativ 3 milioane de euro). Biletul norocos a fost jucat la agenția 74-097 din București, sectorul 4 si a fost completat cu o varianta simpla la Loto 6/49 și o varianta la Noroc, prețul biletului fiind de doar 8,50 lei", anunţă Loteria Română.

Acesta este primul câştig de categoria I obţinut în acest an la Loto 6/49.

Ultima dată, premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost câştigat în data de 12.12.2021 şi a fost în valoare de 5.606.404 lei.

Conform Regulamentului privind organizarea şi administrarea jocurilor loto, câștigătorul are la dispoziţie 90 de zile, începând cu data tragerii, pentru a-şi revendica premiul.

Citește și: Un bărbat a jucat la loto aceleași numere timp de 30 de ani, iar norocul i-a surâs, în sfârșit. E milionar. Ce va face cu banii

Cum se impoziteaza castigurile de la Loto?

Impozitarea premiilor și câștigurilor obținute la jocurile de noroc de persoanele fizice rezidente și nerezidente este reglementată de Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, care prevede următoarele:

Veniturile sub formă de premii se impun, prin reținerea la sursă:

- in cazul persoanelor fizice rezidente - cu o cota de 10% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu obtinut de persoanele fizice rezidente, venitul net reprezentand diferenta dintre venitul brut din premii si venitul neimpozabil. Nu sunt impozabile premiile sub valoarea sumei neimpozabile stabilite în sumă de 600 lei, inclusiv, realizate de persoanele fizice rezidente pentru fiecare premiu.

Citește și: La 80 de ani, a câștigat la Loterie pentru că și-a uitat ochelarii acasă. Suma uriașă care i-a intrat în conturi

  • Tranșe de venit brut (lei): până la 66.750, inclusiv - se impozitează 1%
  • Tranșe de venit brut (lei): peste 66.750 - 445.000, inclusiv - se impozitează 667,5 + 16% pentru ceea ce depășește suma de 66.750
  • Tranșe de venit brut (lei): peste 445.000 - se impozitează 61.187,5 + 25% pentru ceea ce depășește suma de 445.000

Nu sunt impozabile veniturile obtinte ca urmare a participarii la jocurile de noroc tip loz sub valoarea sumei neimpozabie de 66.750 lei inclusiv, realizate de persoanele fizice rezidente si nerezidente pentru fiecare venit brut primit, potrivit informațiilor regăsite pe site-ul Loteria Română.

Verificarea încadrării în plafonul neimpozabil se efectuează la fiecare plată, indiferent de tipul de joc din care a fost obținut venitul respectiv.

În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depășește plafonul neimpozabil de 66.750 lei, inclusiv, impozitarea se efectuează distinct față de veniturile obținute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.

Citește și: Ce s-a ales de Callie Rogers, cea mai tânără câștigătoare la Loto. Femeia e de nerecunoscut

Obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului revine CNLR-SA. Impozitul calculat și reținut în momentul plății este impozit final.

Impozitul pe venit astfel calculat și reținut se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.

Oligarhii ruși s-au întors împotriva lui Vladimir Putin. Mișcarea făcută de Roman Abramovici a fost anunțată de Volodimi... Simulare BAC 2022 matematică: subiecte și barem de corectare. Cum se rezolvă subiectele primite de elevii de a 12-a și a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x