Antena Căutare

A fost cutremur în România, în urmă cu câteva ore, luni. Seismul a fost resimțit și în București! Ce magnitudine a avut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un cutremur cu magnitudine însemnată luni dimineața, la o adâncime de 143km N de Bucuresti.

A fost cutremur în România, în urmă cu câteva ore, luni. Seismul a fost resimțit și în București! Ce magnitudine a avut Galerie
A fost cutremur în România, luni dimineața. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe și a avut o magnitudine înseamntă. | shutterstock

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 113 kilometri şi a fost resimţit în mai multe orașe din țară, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,0 a avut loc luni, la ora 07:12, la adâncimea de 113km, în zona seismică Vrancea și la 143km N de Bucuresti

În ziua de 04 Iulie 2022, la ora 07:12 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 113km.

Un cutremur cu magnitudinea ml 3.0 a avut loc, luni dimineață, în România. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 78km E de Brasov, 93km NE de Ploiesti, 101km S de Bacau, 114km V de Galati, 116km NV de Braila, 143km N de Bucuresti, 165km NE de Pitesti, 182km SV de Iasi, 192km E de Sibiu, 208km N de Ruse.

În România s-au mai produs 32 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe Richter de la începutul anului 2022.

În ziua de 03 Iulie 2022 la ora 05:26:05 (ora locală a României) s-a produs în MYANMAR un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.3, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 101km S de Nay Pyi Taw, 173km N de Bago, 225km N de Yangon, 226km S de Meiktila, 242km SV de Taunggyi, 264km NE de Pathein.

Avertizare de la experți! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese? Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Cât consumă un aparat de aer condiționat, de fapt. Câți kW consumă pe oră și câți lei se adaugă la factura de energie el... Câți bani primesc absolvenții care au luat 10 la Bacalaureat și la Evaluare Națională. În unele județe se dau sume mult ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x