Antena Căutare

A fost montată o nouă barieră pentru căile ferate abia după ce s-au produs nouă tragedii! Harta trecerilor rămase încă nesemnalizate

La doi ani de când patru fraţi şi verişorul lor au murit spulberaţi de tren, la Viişoara, autorităţile au montat în sfârşit o barieră la trecerea la nivel cu calea ferată. Până astăzi, locul era semnalizat doar cu o cruce a Sfântului Andrei.

La doi ani de când patru fraţi şi verişorul lor au murit spulberaţi de tren, la Viişoara, autorităţile au montat în sfârşit o barieră la trecerea la nivel cu calea ferată. Până astăzi, locul era semnalizat doar cu o cruce a Sfântului Andrei.

Nouă vieţi s-au stins acolo numai în ultimii patru ani. În România, există aproape 3.500 de treceri de cale ferată care arată ca în urmă cu 30 de ani.

Trecerea la nivel cu calea ferată din Viişoara este mărginită de câteva cruci care amintesc de tragediile care s-au petrecut aici. În 2017, o maşină în care erau patru fraţi şi vărul lor a fost zdrobită de tren.

Adolescenţii se întorceau acasă, iar la volan era o tânără de 19 ani care avea permis de o lună de zile. Nu a oprit la trecerea semnalizată doar cu crucea sfântului Andrei.

Cu doi ani înainte de moartea copiilor, alţi patru tineri şi-au pierdut viaţa în acelaşi loc. Se întorceau acasă cu un taxi, când un tren i-a spulberat.

Nouă tineri ar fi putut fi acum în viaţă dacă, în zonă, era montată o barieră. Ani la rând, părinţii victimelor au cerut autorităţilor să ia măsuri. Abia astăzi, trecerea la nivel cu calea ferată din Viişoara a fost semnalizată corespunzător.

În România sunt aproape 3.500 de astfel de capcane ale morţii. 70 % dintre trecerile la nivel cu calea ferată sunt semnalizate doar cu crucea Sfântului Andrei. După tragedia de anul trecut, de la Jibou, când 4 studente au murit lovite de tren, deputaţii au votat o lege care obligă CFR-ul să monteze bariere şi să cureţe vegetaţia la trecerile care prezintă pericol.

Am solicitat CFR să ne spună câte bariere au fost montate în acest timp, dar, până la această oră, nu am primit niciun răspuns.

150 de români şi moldoveni sclavi, salvați din Spania. Pentru 200 de euro pe lună, munceau peste 12 ore pe zi... Românii nu vor mai plăti sume uriașe să zboare cu avionul! Se vor introduce călătorii low cost spre ţările europene unde...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x