Antena Căutare

Un detinut a murit in arestul Politiei Capitalei, dupa cateva zile de greva foamei‎

Un om inchis pentru furt murit in arestul politiei Capitalei, dupa ce a intrat in greva foamei saptamana trecuta. Organismul i-a cedat cu o zi inainte sa afle daca judecatorii il lasa liber. La arest, au descins criminalistii si procurorii, care incearca sa afle cum a sfarsit omul sub ochii politiei.

Andone Zaharia avea 44 de ani. De o luna era in arest si de sase zile refuza sa mai manance. A intrat in greva foamei pentru a-si demonstra nevinovatia.

Dupa gratii a ajuns fiind acuzat de furtul a cateva telefoane mobile si echipamente din arhiva Bursei Romane de Marfuri.

Barbatului i s-a facut rau dimineata, in timp ce-si facea bagajele ca sa se mute in penitenciarul Rahova. Cei patru colegi de celula au anuntat gardienii. Medicii SMURD au fost chemati imediat, dar era prea tarziu.

In arestul Politiei capitalei fusese transferat de la sectia 5, culmea, tocmai pentru ca starea de sanatate sa-i fie monitorizata. Un medic trebuia sa-l consulte zilnic, cum prevede legea. Tot procedurile spun ca, imediat dupa ce un detinut intra in greva foamei, seful arestului trebuie sa-l consilieze si sa-i explice care sunt riscurile. Mancare i se aduce insa, in continuare, in fiecare zi, iar daca starea lui se degradeaza, doctorul poate hotari sa-l puna pe perfuzii la infimerie sau, ca in cazul de fata, cand arestul nu are asa ceva, sa-l transfere la un spital din regimul penitenciar.

Maine, barbatul ar fi avut o sansa la eliberare. La tribunal, se judeca prelungirea mandatului sau de arestare. Acum, politistii de la Omoruri si criminalistii trebuie sa afle cum a fost posibil sa se stinga dupa gratii.

Rezultatul autopsiei este esential in ancheta.

Medicul institutiei, seful arestului sau chiar gardienii care trebuiau sa-l supravegheze ar putea fi cercetati pentru neglijenta in serviciu cu consecinte deosebit de grave. In ultimul an, scandalurile din aresturile Politiei Capitalei s-au tinut lant. Patru detinuti au evadat, iar in celule s-a gasit si hasis.

FOTO: Intact Images

Caz SOCANT la Constanta! I-a cerut 1400 de lei ca sa sa nu-i rapeasca copilul!... Romania a ajuns la mila marilor producatori de vaccinuri! Institutul Cantacuzino, lasat in paragina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x