Antena Căutare

A trecut un an de la debutul protestelor violente din Piata Universitatii

Pe 10 ianuarie 2012, Raed Arafat isi dadea demisia din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii. Decizia sa, luata in urma unui conflict cu presedintele tarii, a scos in strada mii de bucuresteni. Protestele s-au extins ulterior si in alte orase mari din tara.

Demisia medicului care a infiintat serviciul SMURD a fost elementul declansator al unui val de proteste. Daca la inceput s-au organizat manifestatii pentru sustinerea lui Arafat, treptat, acestea s-au transformat in proteste fata de Traian Basescu si de guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu.

Oamenii au iesit in Piata Universitatii chiar din seara zilei de 10 ianuarie si au pornit intr-un mars spre palatul Cotroceni. Cei mai multi s-au mobilizat prin intermediul retelelor de socializare.

Punctul culminant al manifestatiilor a fost reprezentat de violentele izbucnite in centrul Capitalei.

Mai multi oameni au fost raniti in confruntarile cu jandarmii, iar in seara zilei de 15 ianuarie, zona dintre Piata Universitatii si Piata Unirii a fost scena unor scene violente. Protestatarii au aruncat cu pietre, au spart geamurilr unor banci si magazine din zona, au incendiat un chisc de ziare si i-au atacat pe jandarmi.

Numarul romanilor revoltati care se strangeau in fiecare seara la Universitate a inceput sa scada in zilele urmatoare si din cauza vremii geroase. Au existat, totusi, si protestatari care si-au sustinut in continuare ideile si, chiar si zilele acestea, in fata Teatrului National din Capitala mai pot fi vazuti oameni care striga lozinci impotriva presedintelui si a clasei politice.

Foto: Intact Images

Politistii din tara vor fi controlati de sociologi si psihologi... Imagini socante! O tanara din Craiova a fost lovita intentionat cu masina pentru ca a traversat prea lent strada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x