Antena Căutare

Schimbare de ULTIMĂ ORĂ! Locuiești într-o localitate care conține „î” în denumire? ACTELE pe care vei fi NEVOIT să le schimbi

Persoanele care trăiesc în localități care, până acum, aveau în denumire un „î" din „i" vor fi nevoite să își schimbe domiciliul în actele maşinii sau locuinţei.

Persoanele care trăiesc în localități care, până acum, aveau în denumire un „î" din „i" vor fi nevoite să își schimbe domiciliul în actele maşinii sau locuinţei.

În urmă cu 25 de ani, Academia Română decreta că "î"-ul din "i" trebuie să fie înlocuit cu "â"-ul din "a". Acum, parlamentarii vor să adapteze şi numele localităţilor în funcţie de această grafie.

Astfel, afectate de modificări vor fi zeci de localităţi care au în componenţa numelui litera „î".

Oamenii vor fi nevoiţi să-şi schimbe domiciliul în actele maşinii sau locuinţei, dar scapă de modificarea paşapoartelor, permiselor de conducere şi cărţilor de identitate. Acestea pot fi păstrate până când vor expira.

Proiectul de lege a trecut de Parlament şi va fi trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

AU ÎMBULINAT-O! Viitor SUMBRU pentru căruțașii din România! Sancțiunea DURĂ care îi paște pe cei care vor fi prinși sub ... O bandă de hoți a făcut RAVAGII în Timiș! Un om de afaceri a rămas fără avere! Prejudiciul este URIAȘ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x