Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Mama, tatăl și copilașul de un an au murit zdrobiți într-un grav accident, în Galați. Martor: "Șoferul repeta obsesiv: Am omorât trei oameni! Am început să plâng de neputință"

Tragedie fără margini petrecută în județul Galați! O familie tânără, împreună cu un copil în vârstă de un an a murit într-un cumplit accident rutier, vineri dimineață pe 29 mai. Mama avea 23 de ani, tatăl 28, iar copilașul doar un an. POlițistul care a intervenit povestește cum a încercat să îi ajute, dar au murit toți lângă el. Acesta a cerut un elicopter și i s-a răpuns sec "Nu avem elicopter..."

"Șoferul repeta obsesiv -Am omorât trei oameni-, am început să plâng de neputință". Într-un cuplit accident din Galați, o mamă de 23 de ani, un tată de 28 și un copil de un anișor și-au luat rămas bun de la viață într-o carcasă

Şoferul autoturismului, un tânăr de 28 de ani, din Drobeta Turnu Severin, ar fi adormit la volan, iar autovehiculul pe care îl conducea a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un autotren de 7,5 tone, pe E581, între localităţile Berheci şi Ireasca, judeţul Galaţi.

La tragicul aveniment a fost martor un poliţist din Constanţa care se afla în timpul liber. Acesta este cunoscut pentru salvarea câinilor căzuţi victime ale luptelor ilegale.

”Salvatorii au găsit la locului accidentului o familie formată din tineri părinţi şi un copil, acesta din urmă fiind scos de către participanţii la trafic. Pompierii militari au acţionat pentru descarcerarea femeii, care prezenta multiple traumatisme, precum şi pe bărbat, care avea leziuni incompatibile cu viaţa”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Tânăra mamă, în vârstă de 23 de ani, a fost transportată de ambulanţa SAJ la Spitalul Municipal Tecuci, iar copilul, în vârstă de un an, a fost preluat de către ambulanţa SMURD. Ambii au fost declaraţi ulterior decedaţi.

Martor al evenimentului a fost poliţistul constănţean Victor Maftei care se îndrepta spre Iaşi, iar accidentul s-a petrecut chiar cu câteva secunde înainte de a ajunge el în acel loc. După dinamica impactului, poliţistul, aflat în timpul liber, spune că şoferul a adormit la volan, fiind trecut cu puţin de ora 5.00.

Matei, poliţistul constănţean a fost primul care a ajuns la maşina în care se afla familia din Drobeta Turnu Severin.

La fața locului a ajuns echipajul de la ambulanţă, a preluat copilul şi au început manevrele de resuscitare. Apoi a sosit SMURD-ul şi descarcerarea.

"Viata este un drum spre moarte, de la primul strigăt până la ultima răsuflare..."

„ Am ajuns la câteva secunde după impact. Lumea blocată, la 5 dimineaţa oricum nu procesezi bine dar totuşi... Am sărit din maşină, asa cum o fac de fiecare data fără ezitare, când este vorba să ajut, am alergat până la maşina lovită... Dacă se mai putea numi maşină... Epava era lângă drum fumengand. În ea o familie... Lângă mine au mai coborât 2 femei, moldovence de alea adevărate care deşi speriate au pus mâna să mă ajute să deschidem uşa din spate, să ajutăm copilul.

Era prea târziu pentru el, ca şi pentru tatăl lui ce se afla la volan... Mama lui încă respira. Sunase cineva la 112 înainte sa cobor eu lângă maşină. Pun mâna pe telefon şi sun şi eu şi întreb de un elicopter care ar trebui să vină şi să o salveze... La telefon sec...

- Nu avem elicopter...

Secundele treceau dureros de încet. Încercam să vorbesc cu ea să îi spun să reziste. Nu ştiu şi nu cred că mă auzea. Respira greu, dar am simţit că trebuie sa o fac... Într-un final, sirenele se auzeau, dar parcă erau şi ele triste că nu pot face nimic.

Pompieri sunt şi rămân nişte eroi printre noi. Au făcut eforturi supraomeneşti. Dar astăzi nu a fost sa fie... Şi ei au fost depăşiţi. "Şoferul de pe camionul repeta obsesiv: Am tras de volan până spre margine, dar au venit în mine." Era schimbat la faţă şi blocat de accident.

Astăzi am îmbătrânit minimum 10 ani şi pentru prima oară m-am simţit neputincios. Am pierdut o luptă la care nu aveam sorti de izbândă. Viata este un drum spre moarte, de la primul strigăt până la ultima răsuflare...”, asta a scris Victor Maftei pe contul său de Facebook imediat după tragedie.

„Am plâns din cauza neputinţei”

Victor Maftei a declarat pentru reporterii Adevărulcă şoferul de pe camion repeta că l-a evitat pe şoferul maşinii, dar a venit glonţ spre el. „Nu a fost niciun pic de frânare acolo”, spune Victor.

Potrivit Adevărul.ro, mașina era atât de avariată încât nu aveau cum să scoată victimele din interior.

„Erau încarceraţi. Copilul era în spate. De fapt, am văzut scaunul special, copilul era cu capul băgat în faţă. Era în scaun special, dar totul s-a rupt. Părinţii aveau centuri amândoi. Ea, mama respira, săraca! Am stat cu ea, el nu mai mişca. Nici copilul. Mama nu era conştientă. Era clar că e în comă. Ea a murit după ce au preluat-o salvatorii. Tatăl a fost declarat mort pe loc. Nu mai avea puls când am verificat eu. Pentru copil s-a mai făcut resuscitare”, mărturiseşte Victor Maftei.

Maşina celor trei a fost găsită de către polițist la vreo 50 de metri de locul impactului

„Erau bucăţi din maşină peste tot. Am stat acolo până a venit ambulanţa, SMURD-ul şi Poliţia. Le-am trimis şi pozele făcute la faţa locului. Au murit sub ochii mei. A durat 20-25 de minute până au venit salvatorii la faţa locului.”

„Am început să plâng din cauza neputinţei de a-i ajuta. A murit o bucată din mine acolo. Nu puteam să fac nimic. O vedeam că respiră şi nu puteam să fac nimic. Era încarcerată. Am rupt uşa din spate ca să scoatem copilul, ca măcar să-l facem să respire. Am rupt uşa, eu cu o femeie. Erau bărbaţi cărora le era frică să se apropie. Copilul era mort, nu avea puls când l-am scos. El m-a terminat cel mai tare”, spune Victor.

„Şoferul camionului repeta mereu: «Am omorât trei oameni» şi încerca să caute explicaţii, dar nu avea ce explicaţii să găsească”, spune Victor Maftei.

Victor povestește că autotrenul rula cu o viteză de aproximativ 80-90 de kilometri la oră, iar maşina avea peste 120 de kilometri la oră, pe un drum drept, în afara localităţii, iar carosabilul era umed. Camionul s-a răsturnat în urma impactului.

Recomandari