Antena Căutare

E oficial! Aceste bancnote vor fi scoase din circulație la sfârșitul anului. Din ce motiv s-a luat decizia

La sfârșitul anului 2018, Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că bacnota de 500 de euro va fi scoasă din circulație, se pare că ea va mai putea fi folosită doar în acest an.

La sfârșitul anului 2018, Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că bancnota de 500 de euro va fi scoasă din circulație, se pare că ea va mai putea fi folosită doar în acest an.

Bancnotele de 500 de euro reprezintă doar 3% din totalul bancnotelor în monedă europeană, însă reprezintă 28% din valoarea cumulată a banilor euro, adică 300 de miliarde de euro.

Presa europeană sublinia că hârtia de 500 de euro era favorită traficanţilor de droguri şi a celor care falsificau bani, relatează capital.ro.

Totuşi, bancnotele de 500 de euro vor rămâne în circulaţie timp de mai mulţi ani, putând fi utilizate în continuare la plată şi de asemenea vor putea fi răscumpărate la ghişeele băncilor centrale după ce nu vor mai fi tipărite.

Bancnotele şi monedele euro circulă începând din anul 2002 iar în 2013 BCE a demarat tipărirea celei de-a doua serii de bancnote euro, începând cu cea de 5 euro. Ulterior au fost tipărite noi bancnote de 10 şi 20 de euro.

Scene horror! O româncă a fost mutilată cu acid în Italia - VIDEO... Apelurile telefonice mai ieftine în țările UE! Parlamentul European a aprobat plafonarea tarifelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x