Antena Căutare

Actorul Vladimir Jurăscu, care a jucat 45 de ani pe scena Naţionalului timişorean, a murit la vârsta de 93 de ani

Actorul Vladimir Jurăscu, care a jucat 45 de ani pe scena Naţionalului timişorean, a murit marţi la vârsta de 93 de ani.

Decesul lui a fost anunţat printr-un comunicat remis News.ro.

Cu o carieră de şapte decenii, Jurăscu a jucat timp de 45 de ani pe scena Teatrului Naţional din Timişoara, fiind cel mai longeviv actor din echipa instituţiei.

„Vladimir Jurăscu a devenit, prin întreaga sa activitate, un reper, o permanenţă în viaţa şi în memoria culturală a Timişoarei”, a spus echipa teatrului.

Între cele peste 350 de roluri interpretate de-a lungul carierei se numără regele Lear, Sile în „Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, Despot în „Despot vodă” după Vasile Alecsandri, Hallmar în „Raţa sălbatică” de Ibsen, Bască din „Studiu osteologic…” de D.R. Popescu, Marchizul în „Velasquez” de A.B. Vallejo, Verşinin, dar şi, ani mai târziu, Ferapont în „Trei surori” de Cehov, Shylock în „Neguţătorul din Veneţia”, Agamiţă Dandanache în „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi Robert în „O viaţă în teatru”, spectacol creat în onoarea sa.

În anul 2015, senatul UNITER a recunoscut locul pe care pe Vladimir Jurăscu îl ocupă în istoria teatrului românesc, conferindu-i premiul pentru întreaga activitate.

Sursa : news.ro

Vâlcea: Trei persoane, rănite după ce o maşină a căzut într-un lac/ Victimele au ieşit singure din maşină, dar au fost u... Românii care s-au întors în sălile de fitness au găsit totul schimbat. Reguli greu de respectat: Folosirea dușului, inte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x