Antena Căutare

Admiși la universități de top, în mai puțin de 15 minute! Fără copii legalizate, fără stat la coadă. Ce condiții trebuie să îndeplinească elevii

În mai puţin de 15 minute, elevii români pot fi admişi la o facultate de prestigiu din străinătate. Pare ireal, dar este testul-fulger pe care l-au trecut astăzi zeci de tineri care visează să studieze peste hotare. Nu au avut nevoie decât de buletin, de diploma de Bacalaureat şi de un discurs convingător.

În mai puţin de 15 minute, elevii români pot fi admişi la o facultate de prestigiu din străinătate. Pare ireal, dar este testul-fulger pe care l-au trecut astăzi zeci de tineri care visează să studieze peste hotare. Nu au avut nevoie decât de buletin, de diploma de Bacalaureat şi de un discurs convingător. Iar universităţile internaţionale i-au primit cu braţele deschise.

Nici 10 minute nu a durat interviul-fulger pe care Teo l-a susţinut cu reprezentanţii Universităţii din Coventry. Vrea să studieze inginerie electrică în Marea Britanie. A avut nevoie doar de o notă bună la Bacalaureat şi de câteva răspunsuri inspirate, ca să-i convingă pe englezi să o accepte.

„Mă așteptam să fie mai complicat de atât, dar a fost foarte repede și foarte ușor. Vreo 10 minute, nici nu am simțit, să fiu sincer! Abia aștept”, a povestit Teodor.

La film sau arhitectură e ceva mai complicat. Pentru că lupta e mai mare, doar cei mai talentaţi vor fi admişi, pe baza unui portofoliu.

Procesul de înscriere este foarte simplu. Elevii nu trebuie să stea la coadă, ca la facultăţile din România, şi nici nu au nevoie de un dosar de acte legalizate. Nota de la Bacalaureat e de ajuns. Aşa se face că numărul studenţilor români din străinătate s-a dublat în ultimii ani.

Fiul cel mic al lui Leo de la Strehaia a fost reținut de polițiști. Cum avea de gând „Afaceristul” să se îmbogățească de... Primarul unei comune din judeţul Neamţ a montat 54 de camere de luat vederi. Vrea să-i prindă pe cei care aruncă gunoi î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x