Adolescența se termină la 24 de ani. Motivele sunt incredibile

Adolescența, acea etapă din viață care dă bătăi de cap părinților și chiar adolescenților, durează mai mult decât am putea crede noi. Adolescenţa începe la vârsta de zece ani şi se termină la 24 de ani.

Adolescența, acea etapă din viață care dă bătăi de cap părinților și chiar adolescenților, durează mai mult decât am putea crede noi. Adolescenţa începe la vârsta de zece ani şi se termină la 24 de ani, este concluzia unui studiu publicat la 17 ianuarie în revista The Lancet şi preluat de site-ul mashable.france24.

Pe de o parte, durata studiilor s-a mărit, iar pe de altă parte, momentul căsătoriei şi cel al naşterii primului copil au fost amânate. Acestea sunt argumentele pentru a da peste cap viziunea noastră tradiţională despre adolescenţă, consideră oamenii de ştiinţă, potrivit Agerpres.

Este „esenţial să recunoaştem această evoluţie”, spun autorii studiului din Lancet Child & Adolescent Health. Debutul pubertăţii este considerat momentul în care partea encefalului cunoscută sub denumirea de hipotalamus începe să producă un hormon care activează glandele pituitare şi cele genitale. Acest fenomen se produce în jurul vârstei de 14 ani, dar odată cu îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi a alimentaţiei în numeroase ţări dezvoltate, vârsta tinde să scadă spre zece ani.

Ca argument pentru prelungirea adolescenţei, cercetătorii scot în evidenţă caracteristicile creierului, care continuă să evolueze şi după vârsta de 20 de ani, iar un număr mare de tineri nu au încă măsele de minte înainte de 25 de ani.

Recunoaşterea faptului că tinerii rămân adolescenţi chiar şi după 19 ani, duce la concluzia că aceştia au nevoie de sprijin mai mult timp.

„Tinerii ştiu mai bine să se pregătească pentru aşteptările societăţii decât înainte'', aminteşte Jan Macvarish, sociolog la Universitatea Kent, care crede că îi infantilizăm prea mult pe viitorii adulţi.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri