Antena Căutare

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat DNA cu privire la fosta şefă a Serviciu Fonduri Externe şi Managementul Proiectelor din Consiliul Judeţean Tulcea; femeia este acuzată că ar fi favorizat o firmă administrată de soţul său

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, vineri, că a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la fosta şefă a Serviciu Fonduri Externe şi Managementul Proiectelor din Consiliul Judeţean Tulcea. Femeia este acuzată că ar fi favorizat o firmă administrată de soţul său.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, vineri, că a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la fosta şefă a Serviciu Fonduri Externe şi Managementul Proiectelor din Consiliul Judeţean Tulcea. Femeia este acuzată că ar fi favorizat o firmă administrată de soţul său.

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Lungu Mihaela, Şef Serviciu Fonduri Externe şi Managementul Proiectelor în cadrul Consiliului Judeţean Tulcea, a infracţiunii asimilată faptelor de corupţie, prevăzută de dispoziţiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000”, a anunţat, vineri, ANI, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că, în virtutea atribuţiilor de şef Serviciu, respectiv de manager financiar (16 aprilie 2013 – 09 martie 2016) în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor din judeţul Tulcea”, derulat de Consiliul Judeţean Tulcea, a deţinut informaţii care ar fi putut determina participarea societăţii comerciale S.C. ENERGY GROUP S.R.L. (în cadrul căreia soţul său deţinea calitatea de asociat şi funcţia de administrator) la procedura de achiziţie, respectiv la încheierea ulterioară a contractelor cu Consiliul Judeţean Tulcea.

ANI prcizează că ”rezultă indicii temeinice privind săvârşirea de către Lungu Mihaela a infracţiunii asimilată faptelor de corupţie «folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii»”.

”Mai mult, pe parcursul derulării proiectului, Lungu Mihaela, în calitate de manager financiar încadrul echipei de proiect, a acordat viza control financiar preventiv propriu la plată a contractului încheiat la data de 21 decembrie 2015 între Consiliul Judeţean Tulcea şi S.C. ENEL DISTRIBUŢIE DOBROGEA S.A., societate al cărei subcontractant era S.C. ENERGY GROUP S.R.L”, a mai transmis ANI.

Sursa citată precizează că persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare.

Sursa : news.ro

S-a dat liber la măcelărit capre negre! Petiție pentru protejarea lor! „Unora le place să le crească nişte coarne din pe... Examenul de rezidenţiat care ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie va fi amânat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x