Antena Căutare

ALARMANT! Boala care face ravagii în România. Medicii avertizează!

România înregistrează mai ridicată rată a prevalenţei infecţiei cu virusul hepatitei C din Uniunea Europeană - 3,3 la sută. Astfel, se estimează că peste 650.000 de persoane ar fi infectate cu acest virus, potrivit managerului Institutului Naţional de Boli Infecţioase ,,Matei Balş", prof. Adrian Streinu-Cercel.

România înregistrează mai ridicată rată a prevalenţei infecţiei cu virusul hepatitei C din Uniunea Europeană - 3,3 la sută. Astfel, se estimează că peste 650.000 de persoane ar fi infectate cu acest virus, potrivit managerului Institutului Naţional de Boli Infecţioase ,,Matei Balş", prof. Adrian Streinu-Cercel.

Specialistul a adăugat că 99 la sută dintre infecţii aparţin genotipului 1b, acestea fiind asociate cu un risc ridicat de apariţie a cirozei hepatice. Peste 550.000 de persoane ar avea această boală activă, progresivă. ,,România se aliniază recomandărilor OMS privind controlul infecţiei cu virusul hepatitei C. În 2017, în România a crescut atât numărul persoanelor diagnosticate, cât şi accesul la terapiile cu medicamente anti-virale cu acţiune directă", a precizat Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

În România, direcţiile de acţiune recomandate vizează extinderea testării populaţiei şi asigurarea accesului larg la terapii antivirale eficiente. La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a susţinut că este pentru prima dată când medicii de familie pot recomanda, în cadrul pachetului de bază, recoltarea antigenilor HBs şi a anticorpilor HCV tuturor pacienţilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că 71 milioane de persoane sunt infectate, în prezent, cu virusul hepatitic C, la nivel mondial.

Afecțiunea pe care 8 din 10 persoane o au. Scapi foarte greu de această bacterie... DIETA MILITARĂ: ţine trei zile şi te ajută să slăbeşti 15 kilograme. Da, nu degeaba i se spune „dieta leneșilor”, are ef...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x