Antena Căutare

Alegeri Prezidențiale 2019 Diaspora. Cât durează votul în străinătate. „Va fi un timp mult mai mic decât la alegeri anterioare”

La alegerile prezidențiale 2019, ce vor avea loc pentru diaspora începând de vineri, 8 noiembrie, până duminică, 10 noiembrie, în primul tur, timpii de așteptare vor fi mult mai mici, în comparație cu situațiile înregistrate la alte alegeri, după cum a declarat Ionel-Sorin Bălan, prim-adjunctul STS.

„Timpul de scanare a unei cărți de identitate, respectiv de la introducerea în fanta tabletei și până la validarea în sistem, a fost de aproximativ 15 secunde. Pe de altă parte, buletinele care nu pot fi scanate, fiind mai vechi, pot fi preluate prin introducerea manuală a CNP-ului. Timpul nu poate fi mai mare de o secundă pentru fiecare cifră, respectiv 13 secunde. Vreau să vă informez că nu este un proces care îngreunează desfășurarea procesului electoral”, a declarat, luni, prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Bălan.

Potrivit acestuia, în cazul în care tablete folosite pentru procesul de vot se defectează, există tablete suplimentare, dar și centre de intervenție la nivel național.

„La alegerile europarlamenteare au funcționat 225 de centre de intervenție, care pot ajunge în 45 de minute la fiecare secție de votare”, explică Bălan.

Prim-adjunctul STS a mai spus că anul acesta, în străinătate, se va reduce timpul de așteptare în secțiile de vot, în contextul în care la alegerile trecute, mii de români nu au apucat să voteze.

„Prin faptul că nu se vor mai lua datele alegătorului pe listele suplimentare, în scris, pe cele două tablete, ci acestea vor fi generate automat la sfârșitul zilei de sistem, având în vedere preluarea CNP-ului și a datelor de identificare și a semnăturii în mod electronic, categoric va fi un timp mult mai mic în secțiile de votare din străinătate”, a mai precizat Bălan.

În acest județ copiii vor merge gratuit la stomatolog. Cabinetul ultramodern este pus la dispoziția tuturor celor cu pro... Provocarea taților moderni. Tot mai mulți bărbați se implică activ în creşterea copiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x