Antena Căutare

Alertă ANM. Cod galben de ninsori și viscol pentru 14 județe. Ce se va întâmpla în următoarele 24 de ore

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o avertizare de cod galben pentru 14 județe din țara noastră. Regiunile menționate se vor confrunta cu ninsori, viscol și ger.

Alertă ANM. Cod galben de ninsori și viscol pentru 14 județe. Ce se va întâmpla în următoarele 24 de ore
Cod galben de ninsori și viscol pentru 14 județe | Shutterstock

Codul galben de ninsori și viscol pentru 14 județe este valabil până duminică dimineață. Începând de sâmbătă de la ora 20.00 până duminică ora 10.00 va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 80 km/h. De asemenea, românii din județele menționate se vor confrunta cu viscol și ger.

Zonele afectate vor fi Carpații Meridionali și de Curbură, dar mai ales la altitudini de peste 1700 metri.

Județele vizate de de codul galben emis azi de ANM sunt Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea și Caraș Severin.

Administrația Națională de Meteorologie a mai anunțat că în București cerul o să fie variabil, iar duminică dimineața sunt înregistrate condiții slabe de ninsoare. Vântul va sufla moderat, iar temperaturile vor fi cuprinse între -6 și -4 grade Celsius.

Care e prognoza meteo pentru luna februarie

Meoteologii spun că valorile din termometre se apropie de cele normale petnru acestă perioadă din an, însă sunt posibile și fenomene meteorologice precum ninsori șiv iscol, în special în zonele de munte.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Temperaturile medii vor, fi în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi, în general, deficitar în jumătatea sudvestică a ţării, iar, în rest, va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Decizie de ultimă oră în cazul lui Mario Iorgulescu! Tribunalul l-a condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare... Vouchere Sociale 2023. Când intră banii pe card și care e suma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x