Antena Căutare

România, lovită de un aer polar! Zonele din țară unde se vor înregistra și minus 16 grade Celsius!

Este alertă de ger extrem în aproape toată ţara. Temperaturile au coborât până la minus 17 grade, însă din cauza vântului puternic, s-au resimţit chiar şi minus 26. Zăpada depusă ieri a îngheţat. În Capitală, abia s-a putut merge pe trotuare.

Este alertă de ger extrem în aproape toată ţara. Temperaturile au coborât până la minus 17 grade, însă din cauza vântului puternic, s-au resimţit chiar şi minus 26. Zăpada depusă ieri a îngheţat. În Capitală, abia s-a putut merge pe trotuare. În timp ce pe litoral, un fenomen rar a atras toate privirile. Marea a început să fiarbă. Meteorologii au veşti rele şi pentru zilele următoare. Ziua naţională va fi cea mai rece de până acum.

Trăim cele mai geroase zile de noiembrie din ultimii ani. La ora 14, cele mai scăzute temperaturi se încadrau între minus 13 şi minus 17 grade. La munte, în calea vântului care a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră, s-au resimţit şi minus 26 de grade. Dar românii au tremurat şi în oraşe.

În Capitală, spre exemplu, astăzi s-au înregistrat minus 6 grade. Ba mai mult, au fost piețe care nici nu s-au deschis.

Pe litoral, din cauza diferenţei mari de temperatură dintre aer şi apă, marea pare că fierbe. Iar valurile uriaşe lovesc cu forţă ţurţurii de gheaţă care s-au format pe balustrada falezei. Vântul continuă să sufle cu putere la malul mării. Atinge la rafală chiar şi 70 de kilometri la oră. Meteorologii spun că vor emite avertizări nowcasting de vânt puternic din şase în şase ore pe tot parcursul nopţii ce urmează.

Iar frigul de astăzi a fost doar începutul. Mâine noapte, vor fi temperaturi negative în toată ţara. Dimineaţa de 1 decembrie va fi cea mai rece de până acum. Şi trenurile înaintează cu viteza melcului. Garnitura Curtici-Bucureşti a parcurs 600 de kilometri în peste 18 ore.

Află mai multe detalii despre vreme, în clipul de mai sus!

E oficial! Maternitatea Giulești se închide, după ce s-a confirmat că bebelușii au fost infectați cu stafilococ auriu... De Sfântul Andrei, nu da niciodată bani cu împrumut! Ce alte superstiții mai au românii pe 30 noiembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x