Antena Căutare

Alertă în România! O femeie din Brăila a murit după ce a contactat virusul West Nile de la un țânțar

E alertă în țara noastră, după ce o femeie în vârstă de 83 de ani din județul Brăila a decedat în urma contactării virusului West Nile, deşi, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în perioada în care ţânţarii fiind latenţi.

Alertă în România! O femeie din Brăila a murit după ce a contactat virusul West Nile de la un țânțar
Virusul West Nile, prezent în România

"Marţi, 17 decembrie, la Instituţia Prefectului Brăila s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia conducerea Direcţiei de Sănătate Publică informat despre confirmarea unui caz de West Nile în judeţ. Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani din satul Lanurile, comuna Viziru, care între timp a decedat. Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Sănătatea Alimentelor au transmis că s-a realizat ancheta la faţa locului şi s-a constatat că nu sunt prezente efective de animale receptive la această boală. În acest sens, s-au aplicat măsuri de dezinsecţie la gospodăria respectivă şi la cele învecinate conform prevederilor legale", se arată înt-un comunicat remis de Prefectura Brăila.

În ceea ce priveşte planul de măsuri care se impune în astfel de situaţii, cu toate că, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în perioada liberă de vector, ţânţarii fiind latenţi, prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a insistat, "pentru mai multă siguranţă, să se intervină şi cu tratament aerian de dezinsecţie, dezinfecţie, astfel încât să nu mai fie riscuri de transmitere a virusului din cauza insectelor".

Ultima oră! Proiectul de dublare a alocațiilor a fost adoptat: Până la 600 de lei, lunar, din ianuarie 2020... E oficial, magistraţii şi grefierii îşi păstrează pensiile de serviciu! Mii de persoane au ieșit în stradă miercuri dimi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x