Antena Căutare

Nor radioactiv din Rusia deasupra României. Țara noastră, cea mai afectată

Sursa unei scurgeri uriașe de material radioactiv care a plutit deasupra Europei în 2017 este o unitate nucleară din Rusia, au descoperit oamenii de știință după o anchetă de doi ani, informează Antena 3. Și, potrivit unei hărți alcătuite de autorii studiului, România ar fi fost cea mai afectată țară.

Sursa unei scurgeri uriașe de material radioactiv care a plutit deasupra Europei în 2017 este o unitate nucleară din Rusia, au descoperit oamenii de știință după o anchetă de doi ani, informează Antena 3. Și, potrivit unei hărți alcătuite de autorii studiului, România ar fi fost cea mai afectată țară.

În ciuda concentrației radioactive mari aceasta nu a fost nocivă pentru sănătatea oamenilor.

"În octombrie 2017, în urma măsurătorilor care se efectuează continuu de sistemul de stații de măsurare a radioactivității și care se raportează din 24 în 24 de ore s-a constat o creștere a concentrației izotopului artificial ruthenium-106 până la mai mult de 100 de ori față de valoare normală.

S-a făcut o analiză la nivel european, în sensul că s-au făcut peste 1.300 de măsurători la 176 de stații de măsurare din 30 de țări. De menționat că creșterea concentrației radioizotopului ruthenium-106 nu a avut nicio influență asupra sănătății populției și nici asupra mediului înconjurător, acest izotop neavând consecințe nefavorabile asupra sănătății. Chiar se folosește în tratamentul unor boli, dar problema principală era depistarea sursei", a spus președintele CNCAN, Rodin Traicu, pentru Antena 3.

Vom avea bancnotă de 20 de lei! Banii intră în circulație în 2019... Bărbatul care a încercat să răpească o fetiță de șapte ani, în Sibiu, cercetat în libertate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x