Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Alexandra, fata ucisă de Gheorghe Dincă, a fost ignorată de dispecerul de la 112: ”Băi, fată, lasă-mă în pace că mai am şi alte apeluri în aşteptare!"

Cinci apeluri disperate, nu doar trei, şi zeci de minute în care Alexandra i-a aşteptat pe salvatorii care nu au mai venit. Sunt detaliile înfiorătoare dezvăluite astăzi într-un nou raport oficial, care arată şirul incredibil al erorilor. Legată în casa criminalului, fata de 15 ani a cerut de trei ori ajutor la 112, iar de alte două ori a fost apelată de poliţiştii din Caracal.

Cinci apeluri disperate, nu doar trei, şi zeci de minute în care Alexandra i-a aşteptat pe salvatorii care nu au mai venit. Sunt detaliile înfiorătoare dezvăluite astăzi într-un nou raport oficial, care arată şirul incredibil al erorilor. Legată în casa criminalului, fata de 15 ani a cerut de trei ori ajutor la 112, iar de alte două ori a fost apelată de poliţiştii din Caracal. Ar fi fost fix momentul în care a surprins-o criminalul. Astăzi, călăul Alexandrei şi al Luizei le-a aratătat anchetatorilor pas cu pas cum a ucis. Gheorghe Dincă a ajuns de OPT ori la psihiatrie de-a lungul anilor. Şi nimeni nu l-a considerat un pericol. Tot astăzi, la după trei zile de la erorile fatale, directorul STS a anunţat că şi-a dat demisia. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!

Dintr-o maşină de poliţie, Gheorgă Dincă le arată anchetatorilor pas cu pas cum le-a omorât pe Luiza şi pe Alexandra, dar şi ce a făcut cu trupurile lor. Individul a ajuns până la Corabia, acolo unde ar fi aruncat-o pe prima adolescentă, în aprilie. Patru luni mai târziu, a ucis din nou.

Nimic nu l-a împiedicat să-şi ducă planul criminal la sfârşit. Deşi, aproape o jumătate de oră, Alexandra a cerut disperată ajutor. De cinci ori.

La unul dintre apeluri, poliţistul i-ar fi spus: "Băi, fată, lasă-mă în pace că mai am şi alte apeluri în aşteptare!"

Un raport al Ministerului de Interne arată situaţia revoltătoare.

Citește și: Dezvăluiri cutremurătoare despre crima din Caracal: „Alexandra nu fost tranșată. Cadavrul nu este aruncat în Olt”

Ora 11 şi 5 minute. Alexandra sună prima dată la 112. Spune că a fost răpită şi violată. După doar 45 de secunde, apelul se întrerupe brusc. Abia după alte 30 de secunde un poliţist răspunde la telefonul venit de la 112.

Ora 11 şi 7 minute, de la dispeceratul 112, Alexandra e sunată înapoi. Imediat, e redirecţionată către IPJ Olt. Are o scurtă discuţie cu un agent şef principal, care, se arată în raportul MAI, a avut o ATITUDINE REFRACTARĂ şi nu a încercat să obţină date care să conducă la identificarea locaţiei, să o consilieze sau să-i ofere sfaturi.

La ora 11 şi 12 minute, Alexandra cere pentru a treia oară ajutor. De la IPJ Olt apelul ajunge din nou la poliţia oraşului Caracal. Copila le descrie agenţilor cartea de vizită pe care o vede pe o masă.

După câteva secunde, la 11:13, Alexandra e sunată înapoi de un poliţist de la ordine publică, de pe telefonul personal. Dă detalii despre casă, curte, dar şi despre câinii lup.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul crimelor din Caracal. Alexandra Mâceșanu ar fi sunat de 5 ori la 112

La ora 11:29 Alexandra este din nou sunată de încă un poliţist. Îi descrie gardul roșu, din metal, o maşină gri, o platformă auto cu fiare vechi. Indicii suficiente pentru o localizare mai rapidă. Mai mult, fata îi spune că răpitorul e plecat la farmacie, să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate chiar de el. A fost ultima convorbire.

”Inculaptul a declarat că a agresat-o, suprimându-i viaţa, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână.”, a declarat Giorgiana Hossu, procuror-șef adjunct DIICOT Craiova.

Vine, vine, au fost ultimele cuvinte ale Alexandrei, din casa ororilor. Astăzi, şeful STS şi-a anunţat demisia. Iar noi detalii înfiorătoare ies la iveală. Mai exact, Poliția a așteptat o oră și patru minute până se se gândească să deschidă localizarea.

Imediat după primul apel, STS spune ca avea deja prima arie de localizare.

În tot acest timp, autorităţile erau la puţin peste doi kilometri de Alexandra. Cam aceeaşi distanţă de farmacia la care fata le-ar fi spus poliţistilor că e plecat criminalul.

Alexandra era pe o rază de doar 4 kilometri. A arătat sistemul de localizare STS. Înainte să ajungă la poarta criminalului, poliţiştii au descins la trei adrese greşite.

Cinci ofițeri și trei agenți de poliție sunt cercetați au acţionat în cazul crimelor. Ministrul de Interne deja l-a eliberat din funcție pe inspectorul general al Poliției Române, chestorul general Ioan Buda. Şi Şeful Poliţiei Caracal a fost demis. Pentru moartea Alexandrei plătesc cu funcţia şi prefectul și subprefectul de Olt.

Recomandari