Antena Căutare

Cum să porți corect masca de protecție. Medicul Rafila, noi lămuriri: ”O mască de unică folosință, spălată și călcată, își pierde calitățile filtrante total”

Medicul Alexandru Rafila, președinte al Societății de Microbiologie și membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, a vorbit despre obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice și a explicat că măștile chirurgicale, de unică folosință, nu pot fi folosite de mai multe ori. 

Astfel, în cadrul unui interviu la Antena 3, prof. dr. Rafila a vorbit despre ce trebuie luate, la intervale regulate, în ceea ce privește purtarea măștii.

”Trebuie să existe o pauză în purtarea măștii. Nu poți să păstrezi masca 8 ore, oricum ea trebuie schimbată în acest interval. La o oră - două, trebuie să respiri normal, fără mască.”, a spus el.

Coronavirus în România, 26 mai 2020. Live Update. La cât a ajuns numărul cazurilor de coronavirus. Câți români au pierdut lupta cu COVID-19 și câți s-au vindecat

De asemenea, acesta a atras atenția că măștile chirurgicale se poartă doar o singură dată, după care se aruncă cu grijă pentru a evita contaminarea.

„Măștile de unică folosință, chirurgicale sunt de unică folosință, se aruncă. Spălatul și călcatul se referă la măștile textile. O mască de unică folosință spălată și călcată își pierde calitățile filtrante total și nu faci altceva decât să compromiți și calitatea măștii și scopul pentru care este purtată.”, a spus prof. dr. Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila, vești bune pentru români: "Așa cum arată lucrurile acum, 1 iunie vine cu relaxare suplimentară"'

„Mie nu mi place că oamenii iau măsurile în extrem. Trebuie să înțelem ce scrie în actul normativ, dar și spiritul acestor lucruri. Aceste lucruri trebuie și explicate, (...) nu doar să citim niște interdicții sau recomandări, pe care nici măcar nu putem să le comentăm. Sunt foarte multe elemente care schimbă percepțiile unei persoane, iar noi trebuie să răspundem tuturor oamenilor, indeiferent de individualitatea pe care o are fiecare”, a mai spus prof. Rafila în legătură cu etapele ce trebuie urmate atunci când se impun măsuri noi pentru cetățeni.

Câți românii sunt infectați cu COVID-19 și câți au murit

Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.630 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1193 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 177 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6001 de persoane. Alte 67.595 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Profesorul Alexandru Rafila, vești bune pentru români: "Așa cum arată lucrurile acum, 1 iunie vine cu relaxare supl... Se răspândește sau nu coronavirusul prin apă? Experții, un nou avertisment: ”Clorul și apa sărată vor ucide instant viru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x