Antena Căutare

Oficial. Ministerul Muncii a semnat majorarea de la 1 martie a alocaţiilor pentru copii

Ministerul Muncii anunţă că a elaborat proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru majorarea alocaţiilor pentru copii, măririle urmând să fie aplicate începând de luna viitoare, de la 1 martie 2019.

Ministerul Muncii anunţă că a elaborat proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru majorarea alocaţiilor pentru copii, măririle urmând să fie aplicate începând de luna viitoare, de la 1 martie 2019.

Proiectul a fost lansat în dezbatere publică şi urmând să intre într-o şedinţă viitoare a Executivului.

"Ca urmare a deciziei Parlamentului României, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019, MMJS a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 61/1993 şi a Legii 448/2006, care reglementează, în prezent, plata acestor drepturi", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii.

Cât vor fi alocațiile de la 1 martie 2019:

Astfel, potrivit proiectului de OUG, articolul 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: "(1) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte astfel: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3); 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap".

Acelaşi proiect de OUG prevede că modificările se aplică începând din 1 martie anul acesta.

Veste uriașă! Când se introduce internetul gratuit în autobuze și tramvaie... Revoltător! S-a aflat sancțiunea pe care a primit-o medicul care a refuzat să trateze o pacientă în stare gravă pe motiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x