Antena Căutare

Alte cinci decese cauzate de gripă; numărul total al persoanelor care au murit din cauza virusului gripal a ajuns la 23

Autorităţile anunţă alte cinci decese cauzate de gripă, fiind vorba de două femei şi trei bărbaţi, toţi având şi alte afecţiuni şi nefiind vaccinaţi anti-gripal. Astel, numărul total al pacienţilor decedaţi, în acest sezon, în urma infecţiei cu virusul gripal a ajuns la 23.

Porivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), o femeie în vârstă de 38 de ani, din judeţul Sibiu, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, a murit în 26 ianuarie. Ea a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

Totodată, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din judeţul Constanţa, confirmat tot cu virus gripal tip A, subtip H3, a murit în 1 februarie. Şi el avea condiţii medicale preexistente şi nu se cunosc antecedentele vaccinale.

De asemenea, un bărbat de 67 de ani, din judeţul Ilfov, care avea şi alte afecţiuni şi nu era vaccinat anti-gripal, a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. El a murit în 6 februarie. Cu acelaşi virus gripal au fost confirmaţi alţi doi pacienţi: o femeie de 44 de ani din Dolj, care avea condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute şi care a murit în 5 februarie, şi un bărbat de 26 de ani din Prahova, şi el având alte afecţiuni şi fiind nevaccinat anti-gripal. Acesta din urmă a murit vineri.

Ca urmare, numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 23.

Autorităţile sanitare au declarat oficial joi epidemie de gripă.

Sursa : news.ro

Un liceu de elită din România, invadat de șoareci. Elevii, evacuați din clase după ce au refuzat să mai intre la ore ... Un bărbat din Harghita, beat, a urmărit și șicanat o mașină în care se afla soția cu presupusul ei amant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x