Antena Căutare

Alte două focare de coronavirus descoperite în România. Zece comunități de romi, plasate de urgență în carantină 

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit în România, la Dej, unde mai multe comunități de romi au fost plasate în carantină. Decizia luată de autorități a venit după ce alte zece persoane au fost despistate pozitiv cu noul coronavirus. 

Alte două focare de coronavirus descoperite în România. Zece comunități de romi, plasate de urgență în carantină 
Alte două focare de coronavirus descoperite în România. Zece comunități de romi, plasate de urgență în carantină

În ultimele zile, în Dej, au fost depistate 60 de persoane infectate cu noul coronavirus, toate acestea contractând virusul în timpul unei slujbe religioase ce s-a desfășurat în casa unuia dintre ele.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a fost cel care a anunțat carantinarea a patru comunități.

”Am impus izolarea completă a celor patru comunităţi în care avem cazuri de infecţii. Vorbim de un regim de carantinare de fapt, pentru a împiedica răspândirea virusului mai departe. Important de reţinut că oamenilor li se asigură toate cele necesare prin grija primarului din Dej”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Buzău: Dosar penal, după ce doi bebeluşi au fost plimbaţi prin camerele unui centru de carantină; unul dintre ei a fost confirmat cu coronavirus

El a mai precizat că focarul a pornit de la „o activitate religioasă realizată cu încălcarea legii şi există două dosare penale pe rol”. Iniţial, după slujba oficiată de pastorul penticostal au apărut 13 cazuri de persoane infectate. Autorităţile i-au testat pe toţi cei 100 de participanţi la slujbă, iar vineri seara, au mai fost identificate 26 de persoane infectate.

Focar de coronavirus și în Mureș, la un cămin de bătrâni

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a demarat, luni, o anchetă epidemiologică la un cămin de bătrâni după ce 15 oameni au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

Potrivit autorităților locale este vorba de un cămin de bătrâni din comuna Ceauşu de Câmpie, unde 12 din cei 16 locatari, plus trei membri ai personalului de îngrijire, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

Uciși de coronavirus, după 61 de ani de căsnicie. Doi soți au murit unul după altul, la interval de 12 ore: ”Sunt împreună și acum, după moarte!”

"Persoanele pozitive sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar ancheta epidemiologică este în curs. Persoanele vârstnice sunt peste 60 de ani, cu patologii diverse. Iar în cazul decesului se urmează procedura de recoltare de produs biologic şi se trimite la Institutul Cantacuzino din nou pentru determinare", a declarat directorul DSP Mureş, dr. Iuliu Moldovan, potrivit Agerpres.

Buzău: Dosar penal, după ce doi bebeluşi au fost plimbaţi prin camerele unui centru de carantină; unul dintre ei a fost ... Marcel Vela, primele declarații după ce s-a aflat că starea de urgență nu va fi prelungită: ”Virusul nu se va odihni din...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x