Antena Căutare

Avocatul Poporului le confirmă românilor! Amenzile care vor fi contestate în instanță vor avea câștig de cauză

Amenzile care vor fi contestate în instanță vor avea câștig de cauză, o spune chiar Avocatul Poporului. Renate Weber susținecă sancțiunile aplicate în starea de urgenţă sunt neconstituţionale și cei care le vor contesta în instanță vor avea câștig de cauză.

Renate Weber a explicat, la Antena 3, ce presupune declararea neconstituționalistății de către CRR a amenzilor aplicate în timpul stării de urgență în România.

„În decizia Curții se spune clar. Curtea constată neconstituționalitatea art. 28 din OUG 1/1999, acel articol este cel care se referă la contravenții fără să existe însă o listă a contravențiilor, descrierea unui anume comportament pe care trebuie să îl avem(...).

Fiecare agent constatator este îndreptățit să interpreteze și să aplice ce crede el de cuviință, ori acest lucru intră în coliziune puternică total cu exigențele unui stat de drept”, a spus Avocatul Poporului.

Amenzile contestate în instanță vor avea câștig de cauză

"În opinia mea, toate aceste amenzi, având în vedere decizia Curții Constituționale, dacă vor fi contestate în instanță vor avea câștig de cauză. Sigur, fiecare judecător în parte va trebui să aprecieze dar în momentul în care textul pe baza căruia au fost date aceste amenzi este declarat neconstituțional îmi este greu să cred că un judecător ar putea să dea o altă soluție decât aceea de anulare a acestor procese verbale și implicit a amenzilor”, a mai spus Renate Weber la Sinteza zilei.

Coronavirusul ar fi ajuns la noi încă din 2019, la fel ca în Franța. Streinu Cercel lansează informația care pune pe jar... Risc major de focare de Covid-19 în România! Nelu Tătaru: "Încă nu am trecut de vârful pandemiei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x