Antena Căutare

Oficial! Amenzile pe care românii le-au primit în ultimele luni, anulate automat. Proiectul de lege a fost depus

Un proiect de lege, prin care să fie anulate în mod automat majoritatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă şi nu prin intermediul instanţei, a fost depus în Parlament. Astfel, o parte din sancțiunile primite de români în ultimele două luni, cele declarate neconstituționale de CCR, ar urma să fie contramandate.

Oficial! Amenzile pe care românii le-au primit în ultimele luni, anulate automat. Proiectul de lege a fost depus
Amenzile aplicate în perioada stării de urgență ar putea fi anulate automat | Hepta

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că partidul pe care îl conduce, PSD şi Pro România au depus la Parlament proiectul de lege, anunţat din 6 mai, prin care să fie anulate în mod automat majoritatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă şi nu prin intermediul instanţei.

Citește și: Câți bani riști să scoți din buzunar dacă dai petrecere la tine acasă. Ce amenzi pot primi românii care încalcă restricțiile

"Am depus, alături de Pro România şi UDMR, proiectul de lege care prevede anularea amenzilor date de către autorităţi în baza ordonanţelor militare. Câteva precizări pentru toţi 'binevoitorii': 1) Nu propunem anularea amenzilor pentru cei care au fugit din izolare sau din carantină sau cei care au produs tulburări ale ordinii şi liniştii publice; 2) Nu este un proiect care să ne facă pe cei care am respectat legea să ne simţim nedreptăţiţi. 3) Nu urmărim să descurajăm Poliţia să-şi facă datoria. Este o lege care va permite justiţiei să funcţioneze şi să nu fie îngropată în peste 300.000 de dosare", a scris Tăriceanu, marţi, pe Facebook.

Anulare amenzi: Procesele verbale ar urma să fie declarate nule

Potrivit proiectului de lege depus la Senat, procesele verbale de contravenţie emise în temeiul articolului 28 din OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă se declară nule.

"Amenzile aplicate în temeiul proceselor verbale şi care au fost achitate, în tot sau în parte, de către debitori se restituie acestora la cerere. Pentru amenzile care nu au fost achitate, în tot sau în parte, (...) organele fiscale nu vor da în debit sumele datorate în vederea executării silite. Persoanele sancţionate contravenţional şi care nu au achitat cuantumul amenzii până la data în vigoare a prezentei legi nu achită amenzile aplicate", se arată în proiectul de act normativ.

Care ar fi amenzile care nu se anulează, potrivit proiectului depus

Propunerea legislativă stipulează că anularea nu se aplică proceselor verbale prin care s-au impus sancţiuni privind încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu şi carantină, precum şi celor aplicate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Câți bani riști să scoți din buzunar dacă dai petrecere la tine acasă. Ce amenzi pot primi românii care încalcă restricț... Giurgiu: Un copil de şase ani este căutat de poliţişti, după ce a dispărut de acasă/ La misiune participă şi un elicopte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x