Antena Căutare

An școlar 2018-2019. Ce se întâmplă cu Masa caldă în școli și grădinițe

Programul Masa caldă în școli a scăzut abandonul școlar de la 6,1% la 1,3% și urmează a fi implementat pentru al treilea an consecutiv, tot în regim pilot, în doar 50 de școli și tot prin Ordonanța de Urgență.

An școlar 2018-2019. Ce se întâmplă cu Masa caldă în școli și grădinițe
masa calda in scoli 2018 - 2019

An școlar 2018-2019. Ce se întâmplă cu Masa caldă în școli și grădinițe. Programul Masa caldă în școli a scăzut abandonul școlar de la 6,1% la 1,3% și urmează a fi implementat pentru al treilea an consecutiv, tot în regim pilot, în doar 50 de școli și tot prin Ordonanța de Urgență.

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică, cu doar o săptămâna înainte de începutul școlii, proiectul de Ordonanța care copiază aproape integral OUG-ul de anul trecut.

Textul ordonanței lansat acum în dezbatere este datat "6 decembrie 2017" și este semnat de foști miniștri din cabinetul Tudose.

AN ȘCOLAR 2018 - 2019. Ce se va întâmpla cu programul Lapte și corn

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanța de Urgență care prevede continuarea Programului-pilot de acordare a unei mese calde copiilor din 50 de grădinițe și școli. Programul a fost lansat, în urmă cu trei ani, de Guvernul Ciolos. De atunci, el este reluat anual, însă tot că program pilot, doar pe 50 de școli și în regim de urgență.

Așadar, elevii și copiii de grădiniță din 50 de unități școlare vor primi gratuit o masă caldă sau un "pachet alimentar", "până la sfârșitul anului 2019, în perioadă desfășurării activității didactice"-se arată în proiectul de OUG.

Masă caldă trebuie să fie “in limită unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată". Această sumă cuprinde "prețul produselor, cheltuielile de transport, de distribuție și de depozitare a acestora, după caz". Sumă este cu 3 lei mai mare decât anul trecut, când valoarea era de 7 lei pentru fiecare copil.

Anunț al Ministerului Educației: „Din 2019 tot sistemul de învățământ se va SCHIMBA”. Principalele modificări au fost de... Structura anului școlar 2018 2019. Câte școli, licee, grădinițe sunt în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x