Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Ancheta: Dubla sinucidere, la Penitenciarul Poarta Alba

Doi detinuti si-au luat zilele in celula pe care o imparteau la Penitenciarul de la Poarta Alba. Ajunsesera dupa gratii dupa ce unul dintre ei, fost politist, si-a ucis mama, iar celalalt, sotia. Erau hotarati sa moara. Intrasera in greva foamei, iar, aseara, au mers si mai departe. Gardienii i-au gasit fara suflare in celula.

Potrivit reprezentantilor Penitenciarului de Maxima Siguranta Poarta Alba, cei doi, Marius Ionut Magda si Doru Asavei, se aflau in refuz de hrana, protestand astfel fata de modul in care se desfasurau anchetele in cazurile lor. Astfel, Ionut Magda, fostul politist, era nemultumit ca in urma expertizei psihiatrice s-a constatat ca avea discernamant in momentul comiterii crimei, iar Asavei sustinea ca sotia sa nu a decedat in urma bataii primite, ci pentru ca ar fi avut o serie de probleme medicale.

Miercuri, cu ocazia apelului de seara, in jurul orei 19.30, gardienii i-au gasit pe cei doi spanzurati, in camera de detentie, unul folosind un siret, iar celalalt mai multe carpe legate. Gardienii au chemat imediat cadrele medicale ale institutiei, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva viata celor doi. "Conducerea unitatii a luat masura informarii de urgenta a politistilor si a reprezentantilor procuraturii, acestia prezentandu-se la Penitenciarul Poarta Alba pentru demararea cercetarilor. In paralel, conducerea unitatii a demarat o ancheta interna in urma careia se vor stabili cu exactitate imprejurarile si cauzele care au condus la producerea acestui incident", potrivit unui comunicat.

Fostul politist Marius Ionut Magda fusese inchis dupa ce, in luna martie a acestui an, recent iesit din penitenciar unde ispasise o pedeapsa de un an si jumatate de inchisoare pentru tentativa la viol, si-a omorat mama cu mai multe lovituri de cutit. El se afla in stare de arest preventiv, fiind trimis in judecata, la inceputul lunii iunie, pentru omor deosebit de grav.

Doru Asavei, tata a sase copii, a fost arestat in 7 iunie, dupa ce si-a omorat sotia in bataie. Si el a fost trimis in judecata, in 28 iunie, sub acuzatia de omor calificat.

Recomandari