Antena Căutare

Ancheta la Giulesti: Firul aparatului de aer conditionat a fost "innadit" pentru ca nu ajungea la priza

Surse din cadrul anchetei cazului de la Maternitatea Giulesti au dezvaluit ca firul de alimentare cu energie electrica a aparatului de aer conditionat, instalat in salonul de Terapie Intensiva, a fost innadit intr-un mod extrem de periculos si total neprofesional.

"Am descoperit ca in priza care alimenta cu electricitate aparatul de aer conditionat fusese introdus un stecher atasat la capatul unui conductor electric care nu face parte din componenta originala de alimentare cu electricitate a aparatului de aer conditionat", au declarat sursele citate.

Improvizatia pare sa fi fost facuta deoarece cablul original al aparatului de aer conditionat nu era suficient de lung pentru a fi conectat la priza. In plus, puterea consumata de aparatul de aer conditionat fiind destul de mare, instalatia electrica de alimentare a aparatul a fost supusa unui proces continuu de incalzire.

Potrivit specialistilor, in ultimele patru zile ce au precedat tragedia, in interiorul salonului au fost inregistrate temperaturi care au depasit frecvent 40 de grade Celsius. Acelasi fenomen s-a intamplat si in ziua incendiului, cand cablul de alimentare cu energie electrica al aparatului de aer conditionat s-a supraincalzit, iar izolatia s-a topit.

Deocamdata, nu au fost identificate persoanele care au facut improvizatia instalatiei electrice din interiorul salonului unde se aflau cei 11 bebelusi.

Sursa: Jurnalul National

Presa, prima sursa credibila privind informatiile despre coruptie... DDA: Cei care nu depun la timp declaratiile nu vor fi penalizati!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x