El este medicul care l-a anesteziat pe copilul de patru ani, care nu s-a mai trezit niciodată. Băiețelul din Pitești a murit

Anestezistul care l-a sedat pe băiețelul de patru ani, în clinica stomatologică din Pitești, se numește Adrian Dinescu, iar oamenii legii l-au pus sub acuzare. Copilul nu s-a mai trezit niciodată din anestezie, a intrat în comă, a fost conectat la aparate la un spital din Capitală și, ulterior, a murit. Cel mic venise cu părinții la dentist pentru tratarea unor carii.

Anestezistul clinicii stomatologice din Pitești

ziaruldearges.ro

Medicul anestezist implicat în cazul cutremurător de la Pitești, unde un copil de patru ani a murit, a fost suspendat din funcție pe perioada cercetărilor și este cercetat pentru ucidere din culpă.

Copilul de patru ani a murit la spital, după ce nu s-a mai trezit din anestezie

Băieţelul s-a stins miercuri seara, la spitalul Grigore Alexandrescu, după ce luni după-amiază a fost anesteziat general pentru o procedură stomatologică şi nu s-a mai trezit din anestezie, scrie ziarulargesul.ro.

Citește și: Copilul de patru ani, anesteziat ilegal, a murit. Inima i s-a oprit după ce a intrat în moarte cerebrală

După moartea copilului, polițiștii au schimbat încadrarea juridică a faptei și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

„… Lucrurile au decurs, ca de obicei, în mod normal până la un moment dat… Dozele de anestezic au fost calculate, ca de fiecare dată, per kilogram/corp… La aproximativ 45 de minute de la începerea intervenției, am avut un episod de trahicardie severă (adică o accelerare mult peste normal a bătăilor inimii – n.r.), asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator imediat.

Motiv pentru care am instituit resuscitarea. Pacientul a plecat din clinică stabilizat, către un serviciu de pediatrie de urgență (adică la Spitalul de Pediatrie Piteşti) pentru investigații suplimentare”, a spus medicul Adrian Dinescu, anestezistul cu care colaborează clinica particulară în care a avut loc cazul, imediat ce copilul a ajuns la spital în stop cardio-respirator.

Citește și: Ministrul Sănătății: procedura de anestezie a fost ilegală în cazul copilului intrat în comă

Adrian Dinescu, cel care l-a anesteziat pe băiețelul mort din Pitești, cercetat pentru ucidere din culpă

Poliția a schimbat încadrarea juridică si face cercetări pentru ucidere din culpă. Referitor la cazul copilului transportat la spital în urma unei proceduri medicale stomatologice, având în vedere modificarea situației juridice, urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă.

Totodată, precizam că încă de zilele trecute au fost luate toate măsurile pentru conservarea tuturor mijloacelor de probă, iar la momentul de față se așteaptă concluzii de natura tehnică, care vor fi trase în urma verificărilor Direcției de Sănătate Publică. Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri