Antena Căutare

Angajată a unui lanț de magazine, forțată să muncească deși suferise un accident de muncă. Tânăra a fost amenințată că nu-și va primi banii dacă va lipsi

O tânără din Iași, angajată a unui lanț de magazine, a fost amenințată de șef și obligată să muncească deși se simțea rău în urma unui accident de muncă. 

Cazul a fost făcut public de un avocat din Iași, care a prezentat situația clientei sale și a făcut un apel către toți sunt angajații marilor lanțuri de magazine, cărora le sunt încălcate drepturile.

Shimbare drastică pentru angajați! Aceștia vor primi 2.080 lei direct pe card

"Am preluat un caz în care o fată, angajată pe post de casieră a fost trimisă de şeful de tură să aducă nişte lăzi de struguri din depozit împreună cu un alt angajat. Fata s-a urcat pe nişte paleţi şi la preluarea greşită din raftul de sus a unei lăzi de struguri a alunecat şi celelalte lăzi au căzut peste ea. O ladă are 7 kg. Fata s-a lovit destul de serios la cap, la coaste şi la şold. Şeful de tură, deşi a văzut-o ameţită, a pus-o să facă curăţenie şi să spele geamurile magazinului! Deşi după aproximativ o oră, i-a arătat şefului zonele care au început să se învineţească, acesta a ridicat din umeri şi a trimis-o din nou la muncă. A doua zi, fata a început să aibă ameţeli şi o stare de rău general. A chemat salvarea şi a fost dusă la urgenţe. A fost diagnosticată cu comoţie cerebrala medie, contuzii pe anumite părţi ale corpului recomandându-i-se, deocamdată, 7 zile repaus urmând să se prezinte după aceea la control", se arată într-o postare pe Facebook a avocatului.

Deși tânăra a fost rănită grav, atunci când l-a anunțat pe șeful ei că va lipsi o săptămână de la muncă, el a amenințat-o că nu va fi plătită dacă va îndrăzni să lipsească.

Mecanicii de locomotivă de la CFR, în pat cu gândacii. Cum arată spaţiile de odihnă din depouri

În urma cercetării, avocatul a descoperit că tânăra lucra în tura de noapte, însă angajatorul nu-i plătea sporul de 25 la sută pentru orele lucrate în acest regim. Mai mult de atât, se pare că niciunul dintre angajați nu primise acest spor.

"Nu au analizele medicale la zi (deşi trebuiau făcute la angajare pe costul angajatorului), nu au echipament de lucru autorizat, oameni pe a căror fişă de post scrie "casier" sunt puşi să care lăzi sau să facă curăţenie deşi nu e treaba lor, şi multe altele. Dar, ceea ce e trist e faptul că sunt ameninţaţi că dacă se plâng vor fi daţi afară! Bieţii oameni acceptă să lucreze în aceste condiţii pentru 1400 de lei pe lună, în trei ture", se mai arată în postarea avocatului, potrivit ziardeiasi.ro.

BestJobs: Angajaţii din domeniile financiar, inginerie şi sănătate, cei mai interesaţi să-şi schimbe jobul în luna octom... Un român a făcut haos la Milano, după cearta cu soția! Ce l-a supărat atât de tare încât a blocat trenurile | VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x